DruštvoVestiZaječar info

“Koalicija: Za našu decu – Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije – Boško Ničić” održala tribinu u Vratarnici

U Velikoj sali Doma kulture u Vratarnici, meštani ovog sela, pristalice liste “Koalicija: Za našu decu – Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije – Boško Ničić”, prisustvovali su tribini i razgovarali sa Boškom Ničićem, članom Predsedništva SNS-a i gradonačelnikom Zaječara, Dr Mirkom Nikolićem, predsednikom GrO SPS-a i načelnikom pedijatrije zaječrskog Zdravstvenog centra, Draganom Minčić Branković, kandidatom SNS-a Zaječar za narodnog poslanika u Skupštini RS i direktorom Apotekarske ustanove Zaječar, i doktorom veterine Vladimirom Videnovićem, članom Gradskog veća grada Zaječara.

Na skupu se razgovaralo o projektima razvoja sela u periodu od 2020. do 2025. godine, koje je ova politička opcija predložila u predizbornom materijalu.

“Kao što sama naša država Republika Srbija ne može bez pomoći ni Rusije i Kine i Evropske unije niti Sjedinjenih Američkih Država tako i grad Zaječar ne može sam da funkcioniše u ova teška vremena bez pomoći upravo republičkih organa, Vlade, predsednika, ministarstava sa kojima smo svakodnevno u kontaktu tako da po toj logici i samo selo ne treba da bude na nekom drugom putu u odnosu na sam grad Zaječar“, rekao je večeras u Vratarnici Dr Mirko Nikolić i dodao:

“Ako želimo da izvučemo i sredstva i da otvorimo neku fabriku i radna mesta i da uložimo u samo selo i po pitanju infrastrukture i puta i tako dalje, čuli ste, kao što je rekao gradonačelnik, da izgradimo novi most na  domak Doma kulture, mislim da selo mora da se osloni upravo na strukture koje upravljaju samim gradom, a samim tim i Republiom“. 

Osvrnuvši se na zajedničku listu Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke, Nikolić je rekao da je poslednje što treba raditi – podela.

“Poslednje što treba da se radi je to da prijavljujemo zasebne liste i da selo delimo. Upravo je cilj ove zajedničke liste da selo ne bude podeljeno, da se okupi oko ovih naših pet kandidata koji će da budu ta veza sa Gradom i samim tim sa Republikom”, naveo je Dr Mirko Nikolić.

Doktor veterine Vlada Videnović je, baveći se svojim resorom, govorio o planiranim značajnim subvencijama u oblasti stočarstva, sa čijom realizacijom se već počelo, o novim sistemima i novom načinu funkcionisanja protivgradne zaštite, o rešavanju problema pasa lutalica, koji je izraženiji u selima nego u samom gradu, podsećajući da je u Zaječaru sterilizacija pasa i mačaka besplatna, i problemu pojave afričke kuge svinja na ovom području, bolesti za koju je, kako je naveo, na pragu rešenje problema.

Sve ovo o čemu sam pričao može da se realizuje, naravno uz vašu pomoć i poverenje, tako da očekujemo da u nedelju izađete svi, da povedete svoje ukućane i da glasate za kandidate od broja jedan do broja pet“, zaključio je Videnović.

Direktorka jedne od najuspešnijh apoteka u Srbiji, Apotekarske ustanove Zaječar, Dragana Minčić Branković, kandidat SNS-a Zaječar za narodnog poslanika u Skupštini RS, navela je da za nju ta kandidatura predstavlja veliku čast i dodala da će tu svoju poziciju iskoristiti maksimalno.

“Iskoristiću priliku da uradim sve što mogu za grad Zaječar”, navela je Dragana Minčić Branković i dodala:

“Zaječar je grad srednje veličine, mi imamo 42 sela, ima tu mnogo posla, mnogo toga mora da se radi. Najviše nedostaju radna mesta, infrastruktura, a kao što je rekao Siniša Mali, prošle nedelje kada je bio ovde, u programu Srpske napredne stranke 2025 je da svako selo ima sve ulice asfaltirane, infrastruktura je maksimalno bitna, zatim vodovod i kanalizacija kako za grad, tako i za sela. Ja ću da se borim na tim frontovima, a imam u planu da razgovaram sa svim predstavnicima gradova i sela našeg regiona”.

Boško Ničić, član Predsedništva SNS-a, istakao je da je upravo završen projekat novog mosta na reci Šaška, da su danas otvorene ponude i izabrana firma iz Knjaževca koja će graditi ovaj most. Rok za završetak ovih radova je 120 dana.

Svojim prisustvom i obraćanjem meštanima, listu ove političke opcije podržala je i glumica Katarina Radivojević koja je pre dva dana doputovala iz Njujorka (SAD).

Na kraju tribine, predstavnici Koalicije Za našu decu – Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije – Boško Ničić, pozvali su sve prisutne i sve meštane Vratarnice da u nedelju zaokruže brojeve od jedan do pet, na listiću za izbor Saveta MZ Vratarnica, i pruže šansu opciji Koalicija Za našu decu – Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije – Boško Ničić”.


Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close