KulturaSlobodno vremeVestiZaječar info

KLJUČ GRADA NIČIĆ URUČIO ROKONAČELNIKU ŽIKI JELIĆU – I zvanično počela 53. Gitarijada

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, danas je na svečanom prijemu u Euroklubu u Zaječaru, uručio simbolični ključ grada čuvenom rokeru, članu YU grupe Žiki Jeliću, novom rokonačelniku Gitarijade i grada Zaječara. Time je i zvanično počela na svetu najstarija rok manifestacija.

Živorad Žika Jelić rođen je u Kraljevu 7. decembra 1942. godine. Zajedno sa bratom Dragim Jelićem osnovao je YU Grupu davne 1970. godine i od tada njihova muzika pleni zaljubljenike u rok zvuk širom bivše Jugoslavije.

Na svečanosti koju je priredio u Euroklubu, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić osvrnuo se kratko na ono što se dešavalo oko organizacije ovogodišnje Gitarijade, a što će, kako je istakao, biti samo podstrek da Grad iduće godine uradi sopstvenim snagama mnogo više i mnogo bolje. On je izrazio zadovoljstvo i što se ponovo u Zaječaru organizuju istovremeno i Gitarijada i Moto skup, posebno ističući spoj ljubavi prema rock muzici i motorima novog rokonačelnika Žike Jelića.

“Verujem da ćemo se divno provesti ove godine uz ono što nam nudi EX YU rock and roll scena. Nemamo ove godine iz nekih velikih rokerskih zemalja bendove, nadam se da ćemo ih sledeće godine imati, ali se nadam da ćemo napraviti jednu manifestaciju dostojnu ovog festivala koji je kada je rock u pitanju evidentno najstariji na svetu”, rekao je Nićić poželevši svima lep provod na Gitarijadi.

“Stvarno ne znam da upravljam gradom, ali kada je rock muzika u pitanju sa zadovoljstvom ću to prihvatiti”, rekao je Jelić i zahvalio prvenstveno zbog toga što Zaječar više od 50 godina čini i nemoguće da bi se sačuvao rock and roll i ukazala šansa mladim ljudima. Jelić se osvrnuo i na svoju ljubav prema rock muzici i motorima i najavio dolazak na Gitarijadu i Moto skup kluba Harley Davidson Srbija, jednog od većih bajkerskih klubova na ovim prostorima.

Na svečanoj ceremeoniji uručene su zahvalnice prijateljima i sponzorima Gitarijade: Pivari Heiniken Srbija, PU Zaječar, Jotelu, JKP „Timok održavanje“, Turističkoj organizaciji…
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close