BorDruštvoVestiZaječar info

Kako održivo i efikasno obezbediti drvnu biomasu za dobijanje (toplotne) energije

Zanimaju vas teme: biomasa, grejanje, energija, bioenergija, zaštita životne sredine, održivi razvoj? Želite da unapredite znanje ili poslovanje na ovim poljima?

U okviru projekta „Održivo korišćenje bioenergije u istočnoj Srbiji“, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) organizuje skup pod nazivom „Regionalne platforme za održivo korišćenje bioenergije u istočnoj Srbiji“.

Ovaj skup baviće se temom „Kako održivo i efikasno obezbediti drvnu biomasu za dobijanje (toplotne) energije“. Na ovu temu je pripremljeno i uvodno predavanje nakon kojeg će se razgovarati o svim relevantnim pitanjima.

Sastanak će biti organizovan uz poštovanje aktuelnih zdravstvenih i socijalnih mera, navode u RARIS-u.

Projekat „Održivo korišćenje bioenergije u istočnoj Srbiji“ RARIS realizuje u saradnji sa Programom GIZ DKTI „Jačanje kapaciteta i kreiranje poslovnog okruženja za održivo korišćenje bioenergije u Srbiji“, koji finansira Nemačko savezno Ministarstvo za međunarodnu saradnju i razvoj (BMZ) u okviru Nemačke klimatsko-tehnološke inicijative (DKTI). Politički partneri projekta su: Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Skup će biti održan u sredu 16. septembra u hotelu Albo u Boru, sa početkom u 12.00 sati. 

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button