KnjaževacVesti

Javni poziv za podršku ženama i mladim početnicima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga -Info sesija u Knjaževcu 15. avgusta

U okviru EU PRO Plus program, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, biće organizovane informativne sesije o javnom pozivu za podršku ženama i mladim početnicama i početnicima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga. Info sesije su planirane od 14. do 17. avgusta u Blacu, Knjaževcu, Sjenici, Vlasotincu, Ljuboviji, Bujanovcu i Golupcu.

Kako bi doprinela povećanju zaposlenosti i konkurentnosti lokalne privrede u 43 najslabije razvijene opštine uključene u program, Evropska unija je opredelila sredstva od 375.000 za nabavku nove opreme i uvođenje usluga sa ciljem da se podstakne preduzetništvo među ženama i mladima.

Pravo učešća na pozivu imaju nezaposlene žene i mladi od 18 do 30 godina, koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, a imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje  biznisa u jednoj od 43 navedene lokalne samouprave. Za bespovratna sredstva mogu da se prijave i preduzetnice i preduzetnici  i mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena ili mladih, registrovana 2022. godine ili nakon toga.

Visina podrške po pojedinačnom projektu iznosi od 5.000 do najviše 10.000 evra, a poziv je otvoren do 12. septembra ove godine.

Info sesija u Knjaževcu biće organizovana 15. avgusta, u Domu kulture (sala Društveni klub) u 11 sati.

Više informacija o pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na  internet stranici EU PRO Plus programa: Javni poziv za dostavljanje predloga projekata podrške ženama i mladima početnicama/ima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button