KulturaProjektiSokobanjaSokobanja lepsa strana Srbije

Izložba povodom DVE DECENIJE UMETNIČKE KOLONIJE “SOKOGRAD”

U Legatu “Miluna Mitrovića” u Sokobanji večeras će biti otvorena izložba povodom dve decenije održavanja Umetničke kolonije “Sokograd”.

Povodom ovog značajnog jubileja biće prikazana retrospektiva umetničkih dela sa poslednjih deset kolonija, koje su održane od 2006. do 2015. godine. Takodje, biće izloženi i radovi učesnika prošlogodišnje 20. kolonije, Vlastimira Nikolića, Ljubisava Milunovića, Miroljuba Đorđevića, Milutina Dedića, Zorana Rajkovića, Milice Stevanović, Miljane Savićević, Jadranke Vukojičić, Biljane Novaković, kao i rad Jasne Opavski.

Umetnička kolonija „Sokograd“ je za dvadeset godina postojanja okupila 130 poznatih slikara, vajara i grafičara iz zemlje i inostranstva, koji su ostavili Sokobanji oko dvesta vrednih umetničkih dela.

Kolonija je osnovana 1996. godine na inicijativu sokobanjskog akademskog slikara i likovnog pedagoga Miluna Mitrovića, uz podršku likovnih pedagoga i umetnika Vojislava Stojanovića Žuće i Momira Armuša, ali i uz podršku istaknutog istoričara umetnosti Stanislava Živkovića.

Organizatori izložbe su Organizacija za turizam i kulturu Sokobanja i Organizacioni odbor kolonije, a otvaranje je zakazano za 19 sati.

Svi zainteresovani izložbu će moći da razgledaju do 17. oktobra.

 

 

Projekat „Sokobanja, lepša strana Srbije“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave opštine Sokobanja.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close