SokobanjaSokobanja lepsa strana SrbijeVesti

Izložba fotografija povodom završnice konkursa “Foto izazov – Sokobanja 2016”

U subotu, 20. avgusta u Galeriji-legatu Miluna Mitrovića u Sokobanji biće otvorena izložba fotografija povodom završnice konkursa “IX Foto izazov – Sokobanja 2016”.

Organizacija za turizam i kulturu Sokobanja u maju mesecu organizovala je nagradni konkurs “IX Foto izazov – Sokobanja 2016”, a autori su svoje fotografije mogli da šalju do 10. avgusta.

Cilj manifestacije je, kako kažu organizatori, unapređenje promocije Sokobanje kao jedne od najvažnijih turističkih destinacija Srbije, ali i promocija radova fotografa amatera. Tema ovogodišnjeg konkursa bila je “Doživite #sokobanjanje, a pristiglo je više od 150 fotografija banjskih gostiju i meštana.

Fotografije koje su ušle u uži izbor nakon ocenjivanja stručnog žirija, ukupno 40, biće izložene u subotu u Galeriji-legatu Miluna Mitrovića u Sokobanji, kao i tri najbolje fotografije, koje stručni žiri bira na sam dan otvaranja izložbe.

Opština Sokobanja i Organizacija za turizam i kulturu Sokobanja za najbolje radove pripremili su vredne nagrade. Prvoplasiranom autoru pripašće novčana nagrada od 50.000 dinara, drugoplasiranom 30.000, dok će trećeplasirani autor biti nagradjen sa 10.000 dinara.

Svi zainteresovani radove fotografa amatera i njihov doživljaj zadate teme mogu da pogledaju do 30. avgusta, do kada će izložba biti otvorena.

 

 

Projekat „Sokobanja, lepša strana Srbije“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave opštine Sokobanja.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close