KulturaVestiZaječar info

Izložba „Autohtoni svet Dragana Boškovića“ u Zaječaru

U galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru, u utorak 15. oktobra, biće priređena izložba „Autohtoni svet Dragana Boškovića“. 

Otvaranje izložbe zakazano je za 19.00 sati.

O autoru:

Dragan Bošković rođen je 1962. godine u Beogradu. Završio je Školu za dizajn u Beogradu, smer industrijski dizajn, 1981. godine. Diplomirao na FPUD u Beogradu, odsek industrijski dizajn, 1987. godine i magistrirao na istom fakultetu i odseku 2004. godine. Od 1994. do 1996. godine bio je saradnik na petoj godini studija na FPUD na odseku industrijski dizajn.

Od 1996. do 1997. godine bio je profesor na odseku industrijsko oblikovanje u Školi za dizajn. Od 2002. godine radi na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu. Godine 2007. izabran je u zvanje profesora.

Bavi se grafičkim dizajnom, dizajnom knjige i časopisa, ilustracijom, tradicionalnim i 3D modelovanjem, industrijskim dizajnom, CAD/CAM projektovanjem. Autor je većeg broja projekata iz oblasti dizajna.

Vredno je pomenuti njegovu samostalnu izložbu male plastike i crteža, DKC Beograd, Galerija Stepenik, kao i Ilustracije za knjigu Mala škola smicalica; ilustracije za časopis Oki Doki; dizajn, prelom i ilustracije za knjige Aleksandra Diklića “Beograd večiti grad i 100 senki nad Beogradom”, itd.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close