VestiZaječar info

Ispred Gradske uprave protest zbog kamenoloma u Malom Izvoru, sednica Skupštine zakazana za 10 sati, još uvek nije počela

Sednica Skupštine grada Zaječara, 22. po redu, zakazana za danas za 10 sati, još uvek nije počela. Na dnevnom redu je 28 tačaka, među kojima je i Odluka o usvajanju Plana detaljne regulacije za zonu eksploatacije „Vlaška“ u Malom Izvoru.

To je bio povod okupljanja grupe građana predvođene zaječarskom opozicijom ispred zgrade Gradske uprave. Oni su protestvovali protiv izgradnje kamenoloma u Malom Izvoru.

Ispred zgrade Gradske uparve u Zaječaru okupljenima su se obratili narodni poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta I Srđan Milivojević. Okupljeni građani pokušali su da uđu u zgradu zajedno sa odbornicima, međutim u salu su ušli samo odbornici gradske skupštine ali ne i ostali.

Njihov ulazak onemogućilo je obezbeđenje. No, pre početka same sednice, nekoliko lokalnih predstavnika opozicije, u salu Gradske uprave ušlo je uz pomoć merdevina, preko terase.

Opoziciji u Sali skupštine grada obratio se kratko i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, koji je između ostalog rekao, da za rešavanje ovakvih problema postoje institucije.

Sednica Skupštine grada Zaječara još nije počela, deo odbornika je u sali dok je deo ispred nje u holu.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button