SportVestiZaječar info

Igrao je svoju igru, a onda je život zadao težak udarac: NEOPHODNA POMOĆ ZAJEČARCU NENADU ĆIRIĆU ZA ODLAZAK U RUSIJU NA LEČENJE

Nenad Ćirić iz Zaječara (38) nekada sportista za primer, danas neko kome je potrebna pomoć svih humanih ljudi.

Tridesetosmogodišnji Nenad Ćirić od malena se bavio košarkom. Kao potpuno zdrav momak svoje slobodno vreme je provodio na terenu, igrajući svoju igru. Njegovu igru prekinuo je događaj koji mu je u potpunosti promenio život nametnuvši mu neka nova pravila. 2011. godine došlo je do izliva krvi u mozak. Taj događaj će mu promeniti život iz korena.

„Nenad je prevežen u Niš gde mu je rađena operacija preko prepona, bez otvaranja glave. Nije mogao da guta, jede. Doktori su uspeli da ga spasu, oporavljao se, vratio se svakodnevnim obavezama. Međutim, maja 2012. godine ponovo je došlo do izlivanja krvi. Vodili smo Nenada u Istanbul, tada nam je i grad Zaječar pomogao finansijski. Rađena mu je operacija gama nožem i usledio je oporavak“, kazala je Nenadova mama Svetlana za Radio Magnum.

Međutim, decembra, 2016. godine izliv krvi u mozak zadaje ponovni i jak udarac i Nenad ostaje u invalidskim kolicima.

„Nenad je tada bio operisan u Beogradu, ovoga puta su mu otvorili glavu ali je ostao u invalidskim kolicima, vid mu je oslabljen, operacija je bila teška, jedva je preživeo. Međutim, mi smo se raspitivali, rekli su nam da ima nade, ali kako bi mu bilo bolje, Nenad mora u Rusiju. U gradu Ufa nalazili se Nenadov spas. Mi smo klinici poslali svu dokumentaciju, nakon dva meseca smo dobili odgovor da oni mogu da pomognu“, rekla nema je Svetlana.

Operacija u Rusiji košta 13.000 evra, a novac je neophodno prikupiti do 28. oktobra. Kako porodica nije u mogućnosti da tu sumu prikupi do tada, mole sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu, da organizuju akcije, događaje, kako bi svi zajedno pomogli da Nenad ponovo zaigra svoju igru, onu u kojoj će on odrediti pravila.

Inače, dok Nenad čeka dan kada će otići u Rusiju koja će mu doneti lepšu budućnost, Nenad učestvuje na mnogim sportskim događajima i vredno trenira, koliko je u mogućnosti.

Njegovi prijatelji iz naselja „Kraljevica“, koji mu mnogo pomaži, napravili su sprave u teretani na otvorenom, kako bi vežbao, bio sa njima, družio se.

Pomoć je moguće uplatiti:

Dinarski račun:
Nebojša Ćirić 265-0000006840652-50
(Reiffeisen Bank)

Devizni račun:
Nebojša Ćirić 265-0500000466964-11
(Reiffeisen Bank)

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button