SportVestiZaječar info

I OD LETA PRVOLIGAŠI? Branimir Đorđević: TIMOK IMA VEKOVNU TRADICIJU, KVALITET I USLOVE I ZA ELITNI RANG TAKMIČENJA

FS Srbije narednih dana doneće odluku koja će ekipa uploviti u prvoligaške vode. Nakon ispadanja iz lige Timok 1919  izrazio želju da zauzme upražnjeno mesto, jer ima sve uslove, ne samo za Prvu ligu Srbije, već i za srpsku elitu. „Beli labudovi“ sa Timoka imaju vekovnu tradiciju, kvalitetan sastav, stadion i četiri pomoćna travnata terena, šest mlađih selekcija koji se takmiče u ligama FS RIS, lokalna samouprava Grada Zaječara čvrsto stoji iza kluba koji je sinonim Zaječara, a do kraja godine biće završen i nov stadion po propisima UEFE,  pokriven, sa reflektorima i sa 8200 pokrivenih sedišta za navijače, a na kome će moći da igraju i naši crveni orlovi


ZAJEČAR. Vest da će OFK Žarkovo iz Beograda zbog neispunjavanja uslova za takmičenje u drugom rangu takmičenja odustati od takmičenja u Prvoj ligi Srbije, pronela se među ljubiteljima fudbala u fudbalskom i sportskom Zaječaru brzinom munje. Na svakom koraku u gradu, u prostorijama FS Zaječarskog okruga, FS Grada na dva Timoka, ali i u svim kafićima i restoranima, po kancelarijama, na pijaci, berbernicama i drugim lokalima i prostorijama glavna tema razgovora je da upražnjeno mesto na prvoligaškoj pozornici treba da popuni Timok 1919, koji je nedavno, sticajem okolnosti možda (ne)zasluženo ispao iz lige.

I na Gradskom stadionu pod Kraljevicom usijanje je dostiglo vrhunac. Na okupu je kompletno rukovodstvo kluba, na čelu sa Branimirom Đorđevićem, predsednikom Upravnog odbora „belih labudova“ sa Timoka. Pored redovnih obaveza i poslova u klubu i oko kluba, glavna tema razgovora i ovde je eventualni povratak „plavo belih“ u prvoligaško društvo, gde im je po svemu i mesto…

-Nakon blede minule jesenje sezone, pre svega zbog tankog igračkog kadra i stručnog štaba, prvi deo sezone završili smo na pretposlednjem mestu. U zimskoj pauzi znatno smo se pojačali sa iskusnim i proverenim fudbalerima, angažovali smo i stručnog, mladog i ambicioznog trenera Srđana Stojčevskog, pa i rezultati nisu izostali. Minuloga proleća uz kvalitetne partije osvojili smo ukupno 28 bodova, ali u „plej autu“ nismo uspeli da izborimo mesto iznad crvene linije pa smo nezasluženo ispali iz Prve lige – kaže Branimir Đorđević, prvi čovek prvog kluba u gradu na dva Timoka.

Ako odustane OFK Žarkovo od nadmetanja u prvoligaškom društvu, postoji velika mogućnost, da Timok 1919 i od leta nastavi takmičenje na prvoligaškoj pozornici. Lepa vest, zar ne?

-Čuli smo i mi u klubu za situaciju u OFK Žarkovu. Žao nam je ako Beograđani odustanu od Prve lige, ali u isto vreme smo srećni i zadovoljni ako FS Srbije odluči da se Timok 1919 vrati u prvoligaško društvo. Imamo vekovnu tradiciju (Timok je osnovan 1919. god.), stadion, četiri pomoćna travnata terena, iza nas čvrsto stoji lokalna samouprava na čelu sa gradonačelnikom Boškom Ničićem i njegovim pomoćnikom za omladinu i sport Milanom Stankovićem. Pored seniorskog pogona u našem jatu je još šest mlađih selekcija, sa preko 300 talentovanih mališana, koje se takmiče u ligama FS RIS – ističe predsednik Branče Đorđević.

Do kraja ove godine biće završen nov i moreran stadion, po standardima UEFE?

-Da, u neposrednoj blizini stadiona na kome sada igramo, privode se kraju radovi na izgradnji novog hrama fudbala, pokriven i sa reflektorima, bez atletske staze, za preko 8200 sedišta, sve po standardima i propisima UEFE i biće jedan od najlepših u našoj zemlji. Novi hram fudbala će biti ponos fudbalskog Zaječara i ukras prelepe park šume Kraljevica. Na njemu će pored Timoka igrati i naše reprezentativne selekcije, a u planu je i izgradnja nekoliko ekskluzivnih hotela, visokog ranga. Pored stadiona radi se i
nekoliko pomoćnih terena, sa prirodnom i veštačkom travom – ponosan je Branimir Đorđević.

Timok 1919 je decenijama unazad nosilac razvoja fudbala u Timočkoj krajini, pa je povratak u Prvu ligu i nov stadion pun pogodak za još lepšu budućnost našef fudbala?

-Ako čelnici FS Srbije odluče da nas vrate u Prvu ligu biće to pun pogodak ne samo za budućnost fudbala u Zaječaru i okolini, već i celoj Timočkoj krajini, Istočnoj Srbiji i šire. Kostur tima smo sačuvali, sve su to iskusni fudbaleri, angažovaćemo još nekoliko igrača na mestima gde to smatra stručni štab, a uz prvotimce uključićemo i nekoliko naših omladinaca. Neka se kale i neka uče, a mnogi od njih na novom stadionu, nadamo se da će obući dres Timoka u elitnom rangu takmičenja. Zato sa nestrpljenjem očekujemo pozitivnu odluku FSS. Od leta, uveren sam, Timok će imati zapaženu rolu na prvoligaškoj pozornici. I još nešto, sve ekipe koje su u prošlom prvenstvu gostovale u Zaječaru, oduševljene su uslovima i mogućnostima, koje klub ima, pa i za Superligaški rang takmičenja – zaključuje Branimir Đorđević, predsednik UO Timoka 1919.

Nadamo se da će čelnici FS Srbije doneti pravednu odluku kako bi se Timok 1919 već od ovoga leta ponovo plovio prvoligaškim vodama, tamo gde mu je po svemu i mesto i više od toga.

N. P.

FOTO: NOVICA PETKOVIĆ SKELA

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button