DruštvoVestiZaječar info

GRADSKO VEĆE: Ukupan budžet grada Zaječara uvećava se za oko 86 miliona dinara

U Zaječaru je juče održana 44. sednica Gradskog veća na kojoj je usvojen Nacrt Odluke o prvom dopunskom budžetu grada Zaječara za 2018. godinu sa izmenom Kadrovskog plana za ovu godinu. Ovom odlukom ukupan budžet uvećava se za 85.860.117,00 dinara.

„Prihod iz budžeta uvećava se za 78.470.959,00 dinara, sopstveni prihodi indirektnih korisnika uvećavaju se za 108.985,00 dinara za Ustanovu CEKIT u likvidaciji i 500.000,00 dinara za Istorijski arhiv. Sredstva koja se dobijaju od Republike, uvećavaju se za 711.519,00 dinara, jer je kod Centra za socijalni rad zaključen ugovor na veći iznos nego što je prvobitno bilo planirano, i uvode se preneta sredstva iz prethodne godine za ustanovu CEKIT u likvidaciji, za Narodni muzej, kao i za Štab za izbeglice“, istakla je Gabrijela Rituper Begić, iz Odeljenja za finansije i dodala:

„Uvećanja se odnose najviše na Gradsku upravu Zaječar, uveli smo dosta novih projekata koji će biti realizovani u toku ove godine. Ima ih poprilično: Plan detaljne regulacije kompleksa Nikoličevo, Urbanistički projekat Toplane na Kraljevici, nabavka Hajduk Veljkovog konaka, izrada projektne dokumentacije za Toplanu na Kraljevici, izrada projekta toplovodne mreže, izrada projektne dokumentacije za grejanje Doma kulture u Kotlujevcu, prerada projektne dokumentacije Vizitorskog centra, prerada projektne dokumentacije za regionalno naselje, projekat za građevinsku dozvolu Doma zdravlja u Kotlujevcu, izrada projektno-tehničke dokumentacije za školu Desanka Maksimović, nabavka horizontalne i vertikalne signalizacije u gradu, izrada projekta rekonstrukcije puta Salaš – Glogovica – Dubočane – Mala Jasikova, izrada projekta rekonstrukcije puta Marinovac – Stubal – Vrbica – Selačka reka. Biće uvećana sredstava za rekonstrukciju ulica u gradu, kako bi se rešile sve ulice koje su problematične. Radiće se i na izradi projekta za škole Stevan Mokranjac, Jelena Majstorović i za Pozorište, s obzirom na to da pripadaju jednoj zgradi. Predviđeno je da se škola u Dubočanu renovira, da se radi na izradi projekta Doma omladine i sporta. Za verske zajednice se uvećava aproprijacija, za optimizaciju sajta grada, za geomehaniku za potrebe projektovanja mosta, za toplane i druge objekte, završetak likvidacije javnih preduzeća i ustanova koje su započete još prošle godine ali zbog nekih sudskih postupaka nisu mogle da budu završene, povećava se aproprijacija za CEKIT u likvidaciji, za Pozorište u likvidaciji s obzirom  na to da se već zna njihov početni likvidacioni bilans“.

Na sednici je usvojen i Nacrt Odluke o usvajanju Početnog likvidacionog izveštaja Ustanove Centar za kulturu i turizam „CEKIT“ u Zaječaru u likvidaciji. U obrazloženju ove odluke se navodi da je likvidacioni upravnik dana 4.1.2018. godine sastavio početni likvidacioni bilans po kome ukupne obaveze Ustanove Centar za kulturu i turizam „CEKIT“ u Zaječaru u likvidaciji iznose 4.431.512,63 dinara, ukupna potraživanja 84.987,75 dinara, a ukupna sredstva na tekućem računu 94.956,25 dinara. Početni likvidacioni bilans je usvojen 16.01.2018. godine na sednici Skupštine grada Zaječara.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button