VestiZaječar info

Grad Zaječar raspisao Javni poziv za dodelu pomoći

Grad Zaječar raspisao je Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu pomoći. Pravo na pomoć, kako se navodi u pozivu, mogu da ostvare lica koja imaju izbeglički status, koja su registrovana kao interno raseljena lica i koja imaju boravište na teritoriji Grada Zaječara.

Pomoć je u vidu paketa hrane u maksimalnm iznosu od 6.000,00 dinara po porodici.

Komisija donosi odluke o dodeljivanju pomoći, na osnovu reda prvenstva, koji se utvrđuje se na osnovu broja bodova koje podnosilac prijave na Javni poziv ostvari, a prema sledećim merilima:

  1. jednoroditeljska domaćinstva sa detetom/decom do navršenih 18 godina života ili studentom/studentima do navršenih 26 godina života na redovnom školovanju
  2. žrtve seksualnog/porodičnog nasilja
  3. tročlano i višečlano porodično domaćinstvo sa decom do navršenih 18 godina života
  4. domaćinstva sa licem kojem je utvrđen invaliditet (80% i više procenata nvaliditeta)/ domaćinstva sa članom porodice sa teškim oboljenjem
  5. jednočlana domaćinstva sa licem preko 60 godina života
  6. porodice bez redovnih mesečnih prihoda ili sa nedovoljnim mesečnim prihodima tj. da su ukupni prihodi porodice manji ili do 50% prosečne neto plate na nivou Republike Srbije po članu porodičnog domaćinstva, prema poslednjem objavljenom podatku Republičkog zavoda za statistiku (47.918,00 dinara )
  7. porodice sa više generacija, sa jednim ili više članova preko 60 godina
  8. domaćinstvo starijih lica (žene preko 60 i muškarci preko 65 godina života).

Prijave za Javni poziv, sa potrebnom dokumentecijom, podnose se lično Gradski Informativno -uslužni centar Grada Zaječara ili preporučenom poštom na adresu:

”Dodela pomoći u vidu paketa hrane”, Gradska uprava grada Zaječara
Povereništvo za izbeglice, Trg Oslobođenja br. 1, 19000 Zaječar.

Opširnije na linku.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button