SportVestiZaječar info

FUDBALERI TIMOKA 1919 POČELI PRIPREME ZA NASTAVAK SEZONE: NA PROZIVCI 24 FUDBALERA, STIŽU JOŠ DVA ELITNA POJAČANJA

Timokovci počeli pripreme za nastavak sezone (Foto: Novica Petković Skela)

Srpskoligaš Timok na Kraljevici počeo pripreme za nastavak sezone – Kompletne pripreme obaviće se na stadionu pod Kraljevicom – Stigla dva pojačanja, ovih dana potpisaće još jedan igrač, a do kraja nedelje Timokovo jato biće jače za još dvojicu elitnih pojačanja – Zakazane kontrolne utakmice sa Trajalom u Kruševcu (6. frbruar), sa Radničkim u Pirotu (10. februar), OFK Borom (20. februar), Kablovima (24. februar), Timočaninom (27. februar) – Traži se protivnik za generalnu probu. Prolećni deo sezone startuje 6. marta, „beli labudovi“ sa Timoka na prolećnoj premijeri gostuju kod Pčinje u Trgovištu – Jesenas su Zaječarci kao domaćini slavili pobedu (2:1) – Zahvaljujući lokalnoj samoupravi na čelu sa gradonačelnikom Boškom Ničićem i njegovom pomoćniku za omladinu i sport Milanu Stankoviću, zatvorena finansijska konstrukcija za ovu godinu

Detalj sa prvog treninga (Foto: Novica Petković Skela)

ZAJEČAR. Sjajna atmosfera u Hramu fudbala pod Kraljevicom, na prozivci fudbalera Timoka 1919, koja je ujedno označila i početak priprema za nastavak sezone na srpskoligaškom Istoku. Na prvu prozivku treneru Vojkanu Rajčiću i njegovom pomoćniku Miroslavu Nikoliću javila su se 24 fudbalera. Fudbalere i stručni štab na stadionu pod Kraljevicom dočekali su Branimir Đorđević, predsednik, Ivan Vučković, generalni sekretar i Stefan Mladenović, tehnički sekretar ambicioznog jata „belih labudova“ sa Timoka. Čelnici kluba pozdravili su sve prisutne, poželeli im dobro zdravlje, uspešne pripreme i naravno dobre rezultate na putu ka očuvanju liderske pozicije i kroz kvalifikacije povratak na prvoligašku scenu.

Od prvog dana udarnički: Timokovci se lagano zagrevaju na prvom treningu (Foto: Novica Petković Skela)

Sa prozivke je jedino izostao Nemanja Antić, koji je jesenas povredio ligamente, pa se njegov povratak na teren očekuje polovinom prolećnog dela prvenstva. Za sada plavo belo jato napustio je jedino Nikola Radosavljević, koji je dobio papire. Prvom timu su priključena i nekoliko „klinaca“ iz omladinskog pogona, da uče i da se kale.

Vojkan Rajčić, šef stručnog štaba Timoka 1919 (Foto: Novica Petković Skela)

-Prva dva dana treniraćemo samo popodne, na naša četiri pomoćna travnata terena. A nakon obavljenih lekarskih pregleda, treniraćemo dva puta dnevno, pre podne u teretani i posle ručka ovde na Kraljevici. Po potrebi odlazićemo u obližnju Gamzigradsku banju, gde ćemo voditi fudbalere na oporavak i osveženje, u toploj mineralnoj vodi nakon napornih treninga. Naravno, u planu je i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica. Uveren sam da ćemo spremno dočekati prolećni start – rekao je Vojkan Rajčić, šef stručnog štaba Timoka 1919.

Branislav Đorđević, predsednik plavo-belih sa Timoka, dodaje:

-Zahvaljujući lokalnoj samoupravi na čelu sa gradonačelnikom Boškom Ničićem i njegovom pomoćniku zaduženom za omladinu i sport Milanu Stankoviću, zatvorili smo finansijsku konstrukciju do kraja ove srpskoligaške sezone i za prvi deo nove sezone u prvoligaškom društvu. Imamo sve uslove da od leta ponovo budemo članovi Prve lige. Imamo novac, kvalitetan igrački kadar, odličan stručni štab, glavni teren i četiri pomoćna travnata terena, poslovnu zgradu sa pratećim objektima, sportsku opremu i sve drugo, uz napomenu da je nedavno u blizini postojećreg stadiona, udaren kamen temeljac za izgradnju savremenog stadiona, po standardima UEFE. Timoku je po svemu mesto u elitnom društvu – jasan je Branimir Đorđević, prvi čovek prvog kluba u gradu na dva Timoka.

Branimir Đorđević, predsednik i Ivan Vučković, generalni sekretar Timoka (Foto: Novica Petković Skela)

Ivan Vučković, generalni sekretar nabujalog Timoka, zaključuje:

-Već smo angažovali dva vrsna fudbalera. To su Ivan Davidović iz negotinskog Hajduk Veljka i Nemanja Lapčević dosadašnji prvotimac Rembasa iz Resavice. Ovih dana naše jato treba da pojačaju još dvojica iskusnih fudbalera iz srpske elite. Čekamo da se vrate sa priprema sa svojim klubovima. Za sada neka njihova imena ostanu naša mala tajna. Sve će biti jasno do nedelje. Već smo zakazali nekoliko kontrolnih utakmica, kako bi što spremnije dočekali prolećni start i borbu za prvu poziciju koja nas vodi u drugi stepen takmičenja. Sa Trajalom u Kruševcu igraćemo 6. februara, četiri dana kasnije sa Radničkim u Pirotu, 20. fubruara sa OFK Borom, 24. sa Kablovima i 27. februara sa Timočaninom. Ostalo nam je samo da ugovorimo i odredimo ekipu za generalnu probu – kaže Ivan Vučković, generalni sekretar Timoka 1919, sinonima sportskog Zaječara.

N. P.

FOTO: NOVICA PETKOVIĆ SKELA

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button