MajdanpekSportVestiZaječar info

FUDBAL: Timok 1919 sa optimizmom putuje na susret sa Majdanpekom

ZAJEČAR. Posle maksimalnog učinka u prva četiri prolećna kola protiv Naših krila, Malošišta, Moravice i minulog vikenda protiv Đerdapa, fudbaleri Timoka u velikom naletu i sa puno optimizma putuju u nedelju na susret sa Majdanpekom, uvereni da će se i iz grada bakra i zlata vratiti u grad na dva Timoka sa celim plenom i nastaviti pobedonosnu seriju, na putu ka povratku u srpskoligaško društvo.

-Majdanpek ima kvalitetan sastav i zato moramo da uđemo u utakmicu maksimalno motivisani jer samo tako mpžemo do nove pobede. Atmosfera u našim redovima je odlična, igrači su posle četiri vezane prolećne pobede raspoloženi i nasmejani, pa očekujem da će tako biti i posle susreta – istakao je Predrag Živković, šef struke motivisanih Timokovaca.

Optimista je i mladi kapiten Miloš Rošević:

-Susret sa majdanpečkim “rudarima” za nas je veoma bitan. Poštujemo domaćina, imaju kvalitetan tim, spoj mladosti i iskustva, ali svesni smo i naše situacije i željni pobede. Imamo samo jedan cilj, a on je osvajanje prvog mesta u zoni Istok i povratak u Srpsku ligu – jasan je Miloš Rošević.


Klupa Timoka

Sa kapitenom Roševićem slaže se i levokrilni napadač Uroš Nikolić:

-Iako imamo mladu ekipu sa šest i više “bonusa” pokazali smo da možemo da se nosimo sa svim ekipama iz lige. Kvalitetne partzije u prva četiri prolećna kola treba da nam bude model kako bi trebalo da izgledamo i u duelu sa Majdanpekom. Pobeda nam je imperativ u nastavku trke sa Timočaninom i Hajduk Veljkom u borbi za prvo mesto i ekspresni povratak na srpskoligaškoj sceni – zaključio je Uroš Nikolić.

Dobrom rezultatu nada se i ubojiti centarfor Stefan Stamenkovski:

-Ušli smo u seriju pobeda. Uz svo poštovanje prema domaćinu Majdanpeku, koji kao i mi u svom sastavu više od polovine tima čine “bunus” igrači, potajno se nadamo novom uspehu. Nije važno da li ću strelac pobedonosnog pogotka biti ja ili neko od mojih saigrača, važno je da teren napustimo vedra lica i sa osmehom na licu. Uveren sam u petu prolećnu radost mladog jata “belih labudova” sa Timoka- kaže Stefan Stamenkovski.

Golman Davor Joksimović takođe očekuje pobedu svoga tima.

-Mi iz odbrane pokušaćemo da zaustavimo njihove napadače sačuvamo našu mrežu netaknutom, a neka naši vezisti vezu po terenu, a napadači neka lepe akcije krunišu pogotcima za novu pobedu Timoka, koji u godini jubileja ima realne šanse da na kraju prvenstva prvi preseče pobedničku vrpcu i od leta ponovo zaigra na srpskoligaškoj pozornici – jasan je Davor Joksimović.

Po svemu sudeći tri Timočka kluba Timočanin, Hajduk Veljko i Timok do poslednjeg kola vodiće žestoku borbu za lidersku poziciju. A samo jedan može biti najbolji. Videćemo.

N. P.
Foto : Novica Petković Skela

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close