DruštvoVestiZaječar info

„From Game to STEM“ Učenici i nastavnici iz Poljske, Španije, Turske i Bugarske gosti zaječarske Gimnazije: Rad na igrici koja će se koristiti u nastavi

U okviru Erasmus Plus projekta „From Game to STEM“, zaječarska Gimnazija će, tokom narednih pet dana, biti domaćin učenicima i nastavnicima iz Poljske, Španije, Turske i Bugarske.

Zaječarske gimnazijalke prezentuju Srbiju

Ideja je da učenici, zajedno sa nastavnicima, naprave igricu koja će biti dostupna na internetu, a koja će moći da se koristi u nastavi na globalnom nivou.

„Igrica će biti na engleskom jeziku i kako je zamišljeno, biće zastupljeni predmeti: matematika, fizika i hemija. Kada nastavnik završi sa predavanjem lekcije, on može da koristi tu igricu kako bi deca vežbala kroz igru. Metode koje koristimo u školi za ove današnje generacije slabo prolaze, pa se na ovaj način trudimo da napravimo nešto što svima nama može biti i bolje i zanimljivije“, rekla je Dragana Sekulić Pilipović, nastavnica matematike i koordinatorka projekta.

Dragana Sekulić Pilipović, koordinatorka projekta

Tokom petodnevnog gostovanja, učenici i nastavnici iz pomenutih zemalja, njih 30-ak, zajedno sa učenicima Gimnazije, učestvovaće u raznim radionicama, koje će, kako dodaje Dragana, biti zanimljive i edukativne.

„Ima puno aktivnosti na projektu. Učenici učestvuju u pripremi zadataka za tu igricu, ali i u raznim drugim radionicima iz matematike i fizike gde će videti kako i matematiku i fiziku mogu da primene u svakodnevnom životu. Mislim da će im biti jako zanimljivo“, dododaje Dragana Sekulić Pilipović.

Učenice iz Turske prezentuju svoju zemlju

Projekat se finansira sredstvima Evropske unije, a značajan je, kažu učesnici, kako za učenike tako i za nastavnike. Posebno ističu stvaranje novih prijateljstava, razmenu ideja i iskustava i mogućnost da se napravi nešto novo.

Učesnici Erazmus Plus projekta

U sali Muzičke škole, učenike i njihove nastavnike pozdravio je danas direktor zaječarske Gimnazije Srđan Stanojević, nakon čega su učesnici projekta predstavili sebe i zemlju iz koje dolaze.

Srđan Stanojević, direktor Gimnazije u Zaječaru

U okviru prezentacije Srbije, prikazane su uz narodnu nošnju i tardicionalne srpske igre, koje su izveli članovi folklornog ansambla Centra za tradicionane umetnosti Koreni.

članovi folklornog ansambla Centra za tradicionane umetnosti Koreni
Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button