SokobanjaSokobanja lepsa strana SrbijeVesti

Fotografija “Sokobanjanje 2” autora Dušana Bebića najbolja na konkursu “Foto izazov – Sokobanja 2016”

PRVO MESTO DUŠANU BEBIĆU IZ BEOGRADA ZA FOTOGRAFIJU “SOKOBANJANJE 2”

Proteklog vikenda u Galeriji-legatu Miluna Mitrovića u Sokobanji otvorena je izložba fotografija povodom završnice konkursa “IX Foto izazov – Sokobanja 2016”.

Sa ciljem promocije turističke destinacije, Organizacija za turizam i kulturu Sokobanja po deveti put organizovala je nagradni konkurs za izbor najlepše fotografije Sokobanje, “Foto izazov – Sokobanja 2016”.

Na konkursu je učestvovalo više desetina autora iz cele Srbije. Ovogodišnji tročlani žiri u sastavu Nikola Pejčić, prošlogodišnji pobednik “Foto izazova-Sokobanja 2015”, Dragan Stojanović, vlasnik “Foto VIN” iz Sokobanje i Milan Milenković, diplomirani turizmolog iz Sokobanje, odlučili su uži izbor od 40 fotografija, koje su od 20. avgusta izložene u Galeriji – legatu “Miluna Mitrovića” u Sokobanji.

“Bilo je dosta kvalitetnih fotografija i nije bio lak posao odrediti najbolje. Uticaj na izbor svakako je imala i tema ovogodišnjeg Foto izazova, a to je “Doživite #sokobanjanje”, kažu članovi žirija.

Prema njihovoj oceni, prvonagrađena fotografija je “Sokobanjanje 2”, autora Dušana Bebića iz Beograda kome je pripala nagrada u iznosu od 50.000 dinara, drugo mesto žiri je dodelio fotografiji “Srbija u srcu”, autorke Rajke Milojić iz Knjaževca koja je ovom prilikom dobila 30.000 dinara, dok je treće mesto i nagrada od 10.000 dinara pripalo fotografiji Aleksandra Nikodijevića iz Sokobanje, pod nazivom “Put ka Sokobanjanju”.

Posetioci galerije izložbu mogu pogledati svakog dana od 8 do 20 sati, a za obilazak je potrebno javiti se zaposlenima u Turističko-informativnom centru Organizacije za turizam i kulturu Sokobanja.

 

 

Projekat „Sokobanja, lepša strana Srbije“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave opštine Sokobanja.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close