KulturaVestiZaječar info

Festival evropskog filma u Omladinskom centru u Zaječaru

Nakon turneje po Vojvodini, Festival evropskog filma se seli u istočnu Srbiju. Od 31. oktobra do 6. novembra, ljubitelji sedme umetnosti uživaće u šest evropskih filmova u Zaječaru i Kladovu.

Festival će u Zaječaru, biti organizovan u Omladinskom centru, a prema rečima organizatora, ulaz za sve projekcije je besplatan.

Program Festivala u Zaječaru:

3. novembar u 19 sati:
AURORA (2019) – Finska
Režija: Mia Tervo

Aurora je devojka koja obožava žurke, a nikako ne voli obaveze. Jedne noći upoznaje Darijana poreklom iz Irana. Darijan beži od smrti, a Aurora beži od ljubavi. Potrebni su jedno drugom.

4. novembar u 19 sati:
NEVIDLJIVI (2019) – Litvanija, Letonija, Ukrajina, Španija
Režija: Ignas Jonynas

Jonas se pretvara da je slep i učestvuje na TV plesnom takmičenju gde upoznaje svog atraktivnog plesnog partnera Saulea. Ubrzo postaju najpopularniji takmičari u emisiji. U međuvremenu, Vitas, stari Jonasov poznanik, pušten je iz zatvora gladan osvete, čvrst u uverenju da on nije jedina osoba odgovorna za smrt njegove žene, ali da njen bivši ljubavnik, Jonas, deli krivicu.

6. novembar u 19 sati:
LAGODAN ŽIVOT (2019) – Italija
Režija: Adam Keleman

Lagodan život. Ovaj film nam priča o jednom dečaku, mladoj ženi koja švercuje lekove preko granice i američkom učitelju tenisa koji sanja da bude slikar. Njihov život se menja kada naiđu na jednog migranta. Svi zajedno smišljaju apsurdan plan da mu pomognu da se iskrade preko granice.

Festival evropskog filma u Kladovu biće organizovan u biblioteci „Centar za kulturu“, a sve projekcije će, kao i u Zaječaru, biti od 19.00 sati.

31. oktobar:
SANREMO (2020) – Slovenija, Italija
Režija: Miroslav Mandic

Bruno živi u staračkom domu, i stalno žudi za Dušom, da bi je posle svakog njihovog susreta zaboravio. Kada je sam, njegova prošlost nasilno izbija na površinu, što ga dovodi do toga da poželi da pobegne iz staračkog doma, u pokušaju da se vrati svojoj kući, svojoj ženi i svom psu – kojih, nažalost, više nema. Njihova jedinstvena veza evocira „Non ho l’eta“ Gigliole Cinkuetti (Sanremo 1964), što je jedno zajedničko sećanje iz mladosti oba protagonista.

1. novembar:
LOŠE PESME (2018) – Mađarska, Francuska
Režija: Gabor Reisz

33-godišnji Tamaš Mertner je slomljenog srca, nakon što je njegova devojka Ana, koja ima stipendiju u Parizu, raskinula s njim. Prepušten samosažaljenju, Tamas putuje niz sećanja da shvati da li ljubav postoji samo kada je praktično nema.

2.novembar:
BOGOVI MOLENBEKA (2019) – Finska, Belgija, Nemačka
Režija: Reta Huhtanen

Bogovi Molenbeka, film se bavi odrastanjem dva dečaka u briselskom distriktu Molenbeku, koji za njih dvojicu postaje ogledalo surovog sveta odraslih nakon terorističkog napada.

Festival evropskog filma u istočnoj Srbiji organizuje Eu info kutak u Nišu uz podršku Cineuropa, projekta EU za kulturno nasleđe i turizam, Biblioteke „Centar za kulturu“ u Kladovu i Zaječarske inicijative.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button