VestiZaječar info

EU PRO Plus predstavlja Javni poziv za sprovođenje integralnih projekata proisteklih iz 12 teritorijalnih strategija podržanih kroz program

Program Evropske unije za lokalni razvoj EU PRO Plus, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, održaće info-sesije o javnom pozivu za sprovođenje integralnih projekata proisteklih iz 12 teritorijalnih strategija podržanih kroz program,  u periodu od 20. do 30. novembra 2023. godine u Užicu, Šapcu, Kragujevcu, Zaječaru i Nišu.

Informativna sesija u Zaječaru, biće održana 28. novembar, od 11 časova, u Gradskoj upravi.

Evropska unija je za ovaj poziv opredelila deset miliona evra kako bi podržala sprovođenje integralnih projekata koji doprinose rešavanju izazova teritorijalnog i održivog urbanog razvoja uz izgradnju kapaciteta na lokalnom i regionalnom nivou. Pravo učešća na pozivu imaju gradovi i opštine i regionalne razvojne agencije koje su uključene u 12 teritorija koje su u okviru EU PRO Plus programa izradile teritorijalne strategije kao jedan od preduslova za teritorijalni pristup razvoju i korišćenje EU sredstava. 

Ovaj javni poziv je prilika da teritorije uz podršku EU sprovedu projekte kojima će unaprediti kvalitet urbanih područja, baviti se pitanjima energetske efikasnosti i prilagođavanja klimatskim promenama, iskoristiti prednosti digitalizacije i uvesti inovacije, kao i da sprovedu različite inicijative koje doprinose društvenom blagostanju uz jačanje sopstvenih sistema za upravljanje razvojem teritorija.

U okviru poziva biće podržane dve grupe projekata, prva grupa koja se odnosi na infrastrukturne i druge radove, nabavku opreme i mere koje podstiču široke konsultacije, učešće, izgradnju kapaciteta i sl. Druga grupa projekata podrazumeva izradu dokumentacije koja je neophodna za povećanje zrelosti i spremnosti za sprovođenje strateških projekata u okviru teritorijalnih strategija.

Poziv je otvoren do 28. decembra ove godine, a više informacija o ovom pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici programa Javni poziv za sprovođenje integralnih projekata proisteklih iz 12 teritorijalnih strategija podržanih kroz program EU PRO Plus

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button