BorDruštvoMladi kroje budućnost Bora

Elektronski zahtevi i prijave u NSZ, prijem klijenata samo ako ne može drugačije

Nakon završetka vanrednog stanja, Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) prilagodila je svoj rad novonastalim okolnostima, kako bi na što efikasniji način izašla u susret korisnicima usluga, navode u NSZ.

Neke od poslova u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, iako je vanredno stanje ukinuto, građani i firme moći će od ponedeljka, 11. maja obaviti elektronskim putem, dok će klijente primati isključivo u situacijama gde je neophodna neposredna komunikacija.

„Lica koja traže zaposlenje, mogu elektronskim putem da izvrše prvu prijavu, da podnesu zahtev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, da podnesu zahtev za izdavanje uverenja iz evidencije o nezaposlenosti i da završe obuku „Put do uspešnog preduzetnika“, navode u Nacionalnoj službi za započljavanje.

Poslodavci imaju mogućnost da elektronskim putem dostave prijave potrebe za zapošljavanjem, da podnesu zahteve za učešće u programima aktivne politike zapošljavanja, da podnesu zahtev za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viška zaposlenih i da podnesu zahtev za izdavanje dozvole za rad stranca.

U ovoj instituciji, takođe ističu da su svi rokovi za donošenje odluka od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, a koji su istekli za vreme trajanja vanrednog stanja, produženi za 30 dana, počev od 07. maja.

Svi tražioci zaposlenja na području Bora kojima je zakazano redovno javljanje u zakonski predviđenim rokovima biće obavešteni od strane zaposlenih u borskoj filijali NSZ o narednom zakazanom terminu za javljanje, elektronskim putem ili putem telefona.

Neposredan prijem klijenata, kako navode u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, obavljaće se isključivo u situacijama kada ne postoji mogućnost podnošenja zahteva elektronskim putem i u oblastima rada gde je neposredna komunikacija neophodna, i to uz obaveznu primenu i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Informacije o radu Nacionalne službe za zapošljavanje dostupne su na sajtu nsz.gov.rs.


Autor: Bobana Obrenović

Ovaj medijski sadržaj objavljen je u okviru projekta fokusiranog na mlade u Boru, omladinsku politiku i zapošljavanje. Projekat „Mladi kroje budućnost Bora“, sufinansiran je iz budžeta Grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close