VestiZaječar info

EDUKATIVNA PREZENTACIJA ZA ZAJEČARSKE PRVAKE: BEZBEDNOST DECE NA PRVOM MESTU

Povodom Svetskog dana prve pomoći i Bezbednosti dece u saobraćaju Crveni krst Zaječara je juče, na trgu Nikole Pašića, organizovao akciju u kojoj su najmlađi sugrađani upoznati sa pravilima ponašanja u saobraćaju i pružanjem prve pomoći ukoliko dođe do nezgode. Akcija je bila namenjena učenicima prvog razreda osnovnih škola ,,Ljuba Nešić’’ i ,,Desanka Maksimović’’. Ovim su zaokružene aktivnosti u Nedelji bezbednosti dece u saobraćaju. Edukativnu prezentaciju uveličale su i  maskote Ljupka i Zoki.

-Pored saobraćajne policije koja uči decu kako se prelazi ulica mi pokazujemo deci neku od veština, a koje su oni u stanju da nauče, vezanih za eventualne povrede u saobraćajnim nesrećama. Stavljamo im do znanja da i oni mogu da budu učesnici ako nebezbedno prelaze ulicu. Cilj nam je preventive kako ne bi došlo do povreda. Demonstratori su petlići, njih 12 iz Osnovne škole ,,Ljuba Nešić’’. Ovi petići vežbaju već tri godine, sada su četvrti razred i oni predstavjaju naš Crveni krst na svim smotrama prve pomoći. Ove godine smo izostali sa takmičenja, jer nije bilo dovoljno finansijskih sredstava da odemo. Inače, oni svake godine osvajaju medalje. Nema mnogo „petlića“ u Srbiji, samo pet gradova imaju ekipe „petlića“. Sledeće godine ulaze u kategoriju „podmlatka“ i nastaviće sa takmičenjima, rekao je instruktor prve pomoći Predrag Kocić iz zaječarskog Crvenog krsta.

Inače, Crveni krst u Zaječaru svakog septembra prvacima prezentuje bezbednost u saobraćaju.

Prikaži više

Jedan komentar

  1. Не каже се едукативна,већ образовна.Куда иде српски језик?,,у заборав и затирање и то у крају где се користе 2 падежа а онда скок на енглеске изразе.Смешно и жалосно.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close