DruštvoKnjaževacVesti

Državni Sektor za vanredne situacije ustupio agregate Knjaževcu

Foto: MUP

Zbog problema u snadbevanju potrošača električnom energijom izazvanih prošlonedeljnim padavinama, Sektor za vanredne situacije, na zahtev opštinskih štabova, ustupio je na korišćenje 41 agregat za pomoć stanovništvu koje je ostalo bez struje na području Knjaževca, Prokuplja, Kuršumlije, Leskovca i Medveđe.

Foto: MUP

Načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije i pripadnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić je podsetio da je, usled obilnih kišnih padavina, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju, na snazi vanredna situacija na teritoriji 23 lokalne samouprave, pet gradova i 18 opština. Među njima je i opštana Knjaževac u kojoj su sneg i led napravili veliku štetu na elektro – energetskoj infarstrukturi, gde su već danima petnaestak sela u brdsko-planinskom kraju bez struje. Ekipe Elektrodistribucije rade na otklanjanju kvarova, ali je procena da će radovi na popravci niskonaponske mreže od trafoa do korisnika trajati mesecima zbog niskih temperatura i velikih količina padavina.

Republički štab za vanredne situacije na današnjoj vanrednoj sednici, kojom je predsedavao komandant Republičkog štaba za vanredne situacije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, analizirao je aktivnosti i mere koje su preduzete na sanaciji posledica nepogoda koje su zadesile određene delove Srbije usled snežnih padavina i porasta vodotokova na rekama.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button