BorLepša strana BoraVesti

Deindustrijalizacija Bora?

U Narodnoj biblioteci u Boru  u petak 18.novembra biće održana tribina koja će se baviti deindustrijalizacijom  Bora.

 Gost na pomenutpj tribini biće Grupa za studije angažovanosti Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu, koja će u okviru svog programa „Otvoreni razgovori Srbija” organizovati tribinu sa pod nazivom „Deindustrijalizacija vašeg grada: analiza iskustva i potencijalnih alternativa”.

Tokom diskusije biće reči i o teorijskim filozofskim, sociološkim okvirima promišljanja deindustrijalizacije kod nas i inače, a biće reči i o procesima i (ne)uspesima (de)industrijalizacije Bora, sudbini radnika i radništva, ali i pojedinih industrijskih objekata tokom ovih procesa.

Na tribini će moći da se čuje i mnoštvo korisnh informacija i o efektima deindustrijalizacije na svakodnevni život, lokalnu privredu i ekonomiju, ali i kulturu i kulturne delatnosti, o ekološkim i urbanističkim posledicama (de)industrijalizacije, restrukturiranjima, reformatiranjima.

Biće reči i o tome da li  Bor i dalje treba da ostane dominantno industrijski grad, bez alternative.

Iz Grupe za studije angažovanosti Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu kažu da  otvoreni razgovori Srbija predstavljaju neformalni forum gde se kritički raspravlja o regionalnim i lokalnim specifičnostima problema kroz koje kao društvo prolazimo. Osnovna ideja je razmena i poređenje različitih praktičnih iskustava i teorijskih uvida kako bi se na konkretnim primerima kroz kritičku raspravu – koja ne bi bila unapred ideološki ušančena – ostvario dublji uvid u društvenu stvarnost Srbije.

Moderator tribine biće sociolog Srđan Prodanović.

Tribina počinje u 18 sati.

Autor: Emina Stanković
Projekat „Lepša strana Bora“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta opštine Bor.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close