BorVesti

Decenije obrazovanja i nauke: Tehnički fakultet u Boru vrši upis novih studenata

Tehnički fakultet u Boru je 2021. godine proslavio 60 godina od svog osnivanja. U neprekidnoj težnji da nastavi tradiciju uglednih prethodnika, fakultet ostaje posvećen obrazovanju kadrova za budući naučnotehnološki razvoj države, sa željom da sačuva stečeni ugled. Sada je, kako kažu u toj obrazovnoj ustanovi, došao red na novu generaciju brucoša 2022/23. da se upiše na Tehnički fakultet u Boru.

„Tehnički fakultet u Boru je deo akademske porodice Univerziteta u Beogradu i jedina državna visokoobrazovna institucija u istočnoj Srbiji. Tehnički fakultet u Boru je vodeća visokoobrazovna i naučna-istraživačka institucija iz oblasti rudarstva, metalurgije, tehnologije i inženjerskog menadžmenta, sa bogatom tradicijom, svetski priznatim rezultatima i velikim ugledom“, kažu u toj ustanovi.

Tehnički fakultet u Boru – studijski program

Tokom šest decenija svog postojanja i rada, Tehnički fakultet u Boru je iznedrio diplomirane inženjere, master inženjere, magistre i doktore nauka različitih profila. Ključnu saradnju ostvario je sa RTB Bor, a ona se nastavila i njegovom privatizacijom. U prethodnom periodu i danas, fakultet neguje tradiciju angažmana svojih nastavnika, saradnika i studenata na brojnim naučno istraživačkim projektima.

„Studiranje na Tehničkom fakultetu u Boru u rudarskom srcu Srbije vam
donosi velike mogućnosti i to: široku lepezu akreditovanih studijskih programa, kvalitetno obrazovanje uz savremenu nastavu po najvišim standardima, visok stepen digitalizcije nastavnog procesa; dobro opremljene učionice i laboratorije, kvalitetno nastavno osoblje koje se bira po standardima Univerziteta u Beogradu, razvoj naučnih disciplina i transfer stečenih znanja u privredi i društvu, uspešna međunarodna saradnja i mobilnost studenata na vodećim evropskim obrazovnim institucijama, obezbeđena stručna praksa u pogonima kompanija u Boru i mogućnost zapošljavanja u vodećim kompanijama u regionu, diplomirani inženjeri Tehničkog fakulteta u Boru su poznati i priznati stručnjaci i rukovodioci u brojnim kompanijama u našoj zemlji, kao i u
inostranstvu“, navode na Tehničkom fakultetu.

Na Tehničkom fakultetu u Boru omogućeno je stipendiranje studenata, kao i to da 200 brucoša studiraju na teret budžeta. Takođe, u studentskom centru obezbeđen je smeštaj za sve buduće brucoše i studente koji dolaze iz drugih gradova.

„Sa školarinom od 50.000 dinara Tehnički fakultet u Boru je najjeftiniji fakultet, a znanje koje dobijaju studenti daje im velike mogućnosti zapošljavanja u različitim granama industrije, ali i na institutima i fakultetima širom zemlje i inostarnstva“, naglašavaju u toj ustanovi.

Sve informacije o upisu u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2022/2023. godini zainteresovani mogu naći na linku.

„Dragi budući brucoši, izbor studija je jedna od najvažnijih odluka u životu svake mlade osebe. Izborom Tehničkog fakulteta u Boru vi birate i kreirate svoju budućnost. Budi i ti deo 2022/23. generacije. DOBRODOŠLI!!!“, poručuju sa tog fakulteta.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button