VestiZaječar info

DAN STVOREN ZA UŽIVANJE: U Zaječaru sunčano, temperatura oko 25 stepeni

Danas će u Srbiji preovlađivati sunčano i veoma toplo vreme, uz vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, temperatura će se kretati od 16 stepeni ujutru uz tendenciju rasta do maksimalnih 30 stepeni Celzijusa tokom dana. Ipak, tokom noći doći će do postepenog povećanja oblačnosti, a u subotu se očekuje hladnije, umereno i potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom.

U Zaječaru danas sunčano i toplo vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 25 stepeni. U subotu promenljivo oblačno ali i dalje toplo. Minimalna temperatura 12, najviša dnevna 23 stepena.

U nedelju i početkom naredne sedmice svežije, promenljivo oblačno, u nedelju suvo, a u ponedeljak i utorak sa pojavom kratkotrajne kiše ili pljuskova. U sredu, 1. maja, oblačno, hladno, povremeno sa kišom ili pljuskovima, na planinama iznad 1500 metara moguća je pojava snega. Krajem perioda meteorolozi prognoziraju stabilizaciju i manji porast temperature.

Najviše vozila čeka na graničnom prelazu Batrovci i to na izlazu iz Srbije. U pet saobraćajnih traka je po dvadesetak vozila i čeka se do pola sata. Slična situacija je i na graničnom prelazu Horgoš gde na izlazu rade tri trake, ali je tamo nešto manja gužva – zadržavanje je petnaestak minuta. Jedina gužva na ulazu u Srbiju na Preševu. Iz pravca Makedonije čeka se više od pola sata.

Praznična putovanja za radnike iz zapadne Evrope su očigledno pri kraju, pa se i tokom vikenda očekuju gužve na graničnim prelazima.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close