VestiZaječar info

Dan pešačenja u Srbiji: SRBIJA HODA – ZAJEČAR HODA

U organizaciji Planinarskog saveza Srbije, u subotu, 14. septembra, istovremeno će, u gotovo svim gradovima u Srbiji, biti organizovana nacionalna akcija „Dan pešačenja u Srbiji”. U Zaječaru je planirano okupljanje učesnika u 9 sati i 30 minuta ispred gradskog stadiona na Kraljevici.

Trasa staze:

Stadion – Spomenik „Vešala” – Zapadna tvrđava – „Staza zdravlja” („Vešala” – Fakultet za menadžment Zaječar) – Istočna tvrđava – Planinarska kuća PSD „Ljuba Nešić” Zaječar (osveženje – kraj staze).

Dužina staze je oko 6 kilometara, a predviđeno vreme prelaska staze je 3.5 sata.

„Aktivno pozivamo i mlade i starije, porodice, tinejdžere, zaposlene, školarce, studente, penzionere i ostale da nam se u subotu priključe da zajedno hodamo našom Kraljevicom. Želimo da se pešačenje svima pretvori u lepu i dobru naviku. Priključite nam se”, kažu u PSD „Ljuba Nešić”.

U ovogodišnju akciju uključeno je svih 170 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Akcija je rekreativnog karaktera, pa se očekuje učešće 50.000–70.000 ljudi u Srbiji.

„Svi znamo koliko je pešačenje i kretanje važno za celokupno zdravlje čoveka. Uključi se i ti, budi na Kraljevici u subotu na ovoj lepoj akciji ’Zaječar hoda!’”, poručuju iz planinarskog društva „Ljuba Nešić” iz Zaječara.

Nakon ove akcije, u organizaciji PSD “Ljuba Nešić”, biće relizovane još tri:

21.09. Tupižnica „In onor of my Donor”;
29.09. Lazarev kanjon;
06.10. Veliki Vukan — Banja Ždrelo

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close