DruštvoVestiZaječar info

COVID 19 u Srbiji: Preminulo 30 pacijenata, više od 6.000 novozaraženih – KONFERENCIJA KRIZNOG ŠTABA NIJE ODRŽANA

KRIZNI štab danas u 15 časova nije saopštio mere jer je konferencija Kriznog štaba otkazana.


Za sada je saošteno samo koliko ima zaraženih u Srbiji.

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminulo je 30 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 1.140, objavilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirana 19.301 osoba i registrovana su 6.254 slučaja zaraze. Na respiratorima su 192 pacijenta. Ukupno su 5.803 osobe hospitalizovane.

Podsetimo, Krizni štab sastao se jutros u 9 časova gde su razgovarali o novim merama. Sastanku su prisustvovali epidemiolozi Predrag Kon, Branislav Tiodorović, direktor Infektivne Goran Stevanović i imunolog Srđa Janković.

Među prisutnima su bili i v. d. direktora Batuta Verica Jovanović kao i ministarka Darija Kisić Tepavčević. Na sednici su bili i ministri zdravlja Zlatibor Lončar i prosvete Branko Ružić, kao i premijerka Ana Brnabić.

Sednica Kriznog štaba završena je posle nešto duže od sat vremena. Kako je novinarima u Palati Srbije rečeno, nisu predviđene izjave posle sednice Kriznog štaba, već će na redovnoj konferenciji za novinare u 15 sati biti saopštene odluke Kriznog štaba, preneo je Tanjug.

Kako mediji prenose, senica je u međuvremenu otkazana, a Krizni štab će o svojim odlukama javnost obavestiti putem saopštenja.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button