VestiZaječar info

Brzina putničkih vozova na deonici Zaječar-Timok-Grljan od sutra 80 kilometara na sat

Infrastruktura železnice Srbije upozorila je danas pešake i učesnike u saobraćaju da će od sutra, 15. maja, brzina putničkih vozova na deonici pruge Zaječar-Timok-Grljan biti povećana na 80 kilometara na sat.

Povećanje brzine usledilo je posle rekonstrukcije pojedinih deonica na ovoj relaciji, navodi se u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije.

Na delu pruge Crveni Krst-Zaječar-Prahovo Pristanište vozovi su već šest godina, odnosno još od 2018. godine, saobraćali smanjenom brzinom od svega 30 kiometara na sat.

Pruga Zaječar-Grljan prolazi kroz gusto naseljene delove grada Zaječara i prigradskog mesta Grljan, a u Zaječaru se u blizini pruge ovih dana održava tradicionalni prolećni vašar, zbog čega se veliki broj ljudi kreće u zoni neposredno kraj železničkih koloseka, dodaje se u saopštenju.

„Infrastruktura železnice Srbije zbog svega ovoga upozorava i apeluje na sve učesnike u drumskom saobraćaju, a posebno na pešake i bicikliste, da prugu prelaze isključivo na mestima gde je to dozvoljeno i predviđeno, da poštuju signalizaciju i znakove upozorenja kraj pruge, kao i da se ne kreću po pruzi. Tako nešto je opasno po život i izričito zabranjeno“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da se samo poštovanjem propisa, signalizacije i upozorenja, kao i odgovornošću prema sebi i drugima, mogu sprečiti nesreće i sačuvati ljudski životi.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button