VestiZaječar info

Besplatan parking u javnoj garaži do 48 sati

Na juče održanoj sednici Gradskog veća, usvojena je Odluka o načinu korišćenja javne garaže u ulici Bulevar Zorana Đinđića u Zaječaru. 

Javna garaža može se koristiti bez naknade kontinuirano u trajanju do 48 sati. U slučaju prekoračenja vremenskog ograničenja, korisnik je dužan da plati kaznu u iznosu od 2.000, 00 dinara po danu prekoračenja, na račun istaknut na vidnom mestu u garaži. Na ulaz u javnu garažu, biće evidentiran ulazak i izlazak vozila, a korisnicima će biti izdavana elektronski obrađena evidenciona kartica. Po isteku vremenskog ograničenja, korisniku će biti omogućen nesmetan izlaz iz javne garaže isključivo po uplati propisane kazne.

Kako se navodi u Odluci, korisnik koji je prekoračio vremensko ograničenje dužan je da pozove Komunalnu policiju ili Gradsku upravu grada Zaječara na broj istaknut na vidnom mestu u javnoj garaži i to u vremenu od 7.30 do 01.00 sati radnim danima, odnosno u vremenu od 7.30 do 04.00 sati u dane vikenda (petak i subota), a nedeljom od 11.00 do 01.00 sati, kako bi mu se omogućio izlazak iz javne garaže.

Korišćenje javne garaže biće praćeno sistemom video nadzora.

“Garaža i dalje ostaje na besplatno korišćenje, s tim što nakon 48 sati od početnog parkiranja korisnik je dužan da izmesti auto, iako on opet može da uđe u garažu. Tamo se dešava svašta, u garaži se nalaze automobili koji stoje tu od kada je garaža počela sa radom. Komunalna policija je utvrdila da se javna garaža koristi kao privatna, a ima automobila koji nisu u voznom stanju, automobili se parkiraju i van mesta”, istakla je zamenica gradonačelnika Zaječara Marina Milić, i dodala:

“To moramo da sprečimo, da bi ostali ljudi imali mesta i da bi uspostavili neki red. U slučaju nepoštovanja ovog pravilnika, komunalna policija će pisati kazne”.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close