SportVestiZaječar info

„BELI LABUDOVI“ SA TIMOKA LETE IZNAD KRALJEVICE Timok 1919 počeo pripreme za novu sezonu, na prozivci 26 fudbalera

Timokovci počeli pripreme (Foto: Novica Petković Skela)

FUDBAL: Timok 1919 počeo pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi. Na prvom okupljanju prisustvovalo 26 fudbalera. Prvi deo priprema obaviće u Zaječaru, a potom odlaze na desetodnevne visinske pripreme na Zlatiboru, gde planiraju da odigraju nekoliko kontrolnih utakmica


ZAJEČAR. Završen je odmor i za „bele labudove“ sa Timoka. Juče (ponedeljak) popodne sveži i odmorni na pripremama za novu sezonu na prvoligaškoj pozornici, posle sedam godina pauze, pod rukovodstvom Vojkana Rajčića, šefa stručnog štaba, na Gradskom stadionu pod Kraljevicom, startovalo je 26 igrača, skoro svi iz minule sezone, a da li će neko od njih promeniti sredinu, znaće se narednih dana. Bila su prisutna i tri „klinca“ iz mlađih kategorija, kao i četiri novajlija, a na stručnom štabu je da proceniti njihove vrednosti i mogućnosti. Vratio se iz OFK Beograda i napadač Ivica Jovanović, koji je i ponikao u Timoku, a potom igrao u mnogim našim i inostranim elitnim klubovima.

Okupljene fudbalere i stručni štab pozdravili su Branimir Đorđević, predsednik, Ivan Vučković, direktor, Stefan Mladenović, generalni sekretar i Bora Dragićević, član UO kluba. Oni su toplim i biranim rečima pozdravili sve igrače i stručni štab, poželevši im dobro zdravlje, uspešan rad u pripremnom periodu, a predočili su im šta se od njih očekuje u predstojećoj sezoni u višem rangu takmičenja, gde je cilj kluba opstanak u ligi.

-Još jednom sve čestitke za plasman u prvoligaško društvo, očekujem od vas maksimalno zalaganje, a mi iz uprave kluba i uz pomoć lokalne samouprave pokušaćemo da vas maksimalno ispratimo i ispoštujemo. Za neki dan stiže nova oprema od ugledne kompanije „NAAI“, čiju ćemo opremu nositi u novoj sezoni. Do 16. jula treniraćete ovde na stadionu, a potom odlazimo na desetodnevne visinske pripreme na Zlatiboru, gde ćemo odigrati 5 – 6 kontrolnih utakmica – istakao je Branimir Đorđević, predsednik kluba.

Bora Dragićević, član Upravnog odbora, takođe je biranim rečima pozdravio sve prisutne igrače i stručni štab:

-Minulu sezonu a potom i baraž odigrali ste na visokom nivou, a kvalitetne partije krunisali ste plasmanom u Prvu ligu. Očekujemo od sve vas da i u drugom stepenu takmičenja, sada kao profesionalni fudbaleri sa Ugovorima, budete isto tako uspešni, a sve sa ciljem da naš Timok 1919 izbori opstanak na prvoligaškoj pozornici. Neki od vas imaju iskustva sa superligaških i prvoligaških terena, ali neki će po prvi put igrati u Prvoj ligi. Svi skupa kvalitetnim partijama i pobedama doprinećete visokom plasmanu Timoka, ali ujedno biće to dobra prilika i da se vi pokažete u pravom svetlu u jakoj konkurenciji, kako bi zapali za oko nekom elitnom klubu – rekao je Bora Dragićević, član UO Timoka 1919.

Detalji sa prozivke i prvog treninga (Foto: Novica Petković Skela)

Vojkan Rajčić, šef stručnog štaba, izneo je plan rada i nagovestio šta je glavni cilj Timoka 1919 u predstojećoj sezoni:

-Prvi deo priprema odradićemo u Zaječaru, gde imamo izvanredne uslove za rad. Nakon lekarskih pregleda treniraćemo prvih nekoliko dana jednom dnevno, a potom pre i po podne, na Gradskom stadionu i na četiri pomoćna travnata terena pod Kraljevicom, a po potrebi ići ćemo na kupanje i osveženje u bazenu sa toplom mineralnom vodom, u obližnjoj Gamzigradskoj banji. Pre odlaska na pripreme van grada, u planu je da odigramo jednu prijateljsku utakmicu sa nekim od okolnih klubova. Verujem u sve igrače, kroz pripreme i kontrolne utakmice iskristalisaćemo najbolji sastav, koji će u jakoj konkurenciji, biti spreman da „plavo beli“ brod dovede u mirnu luku – rekao je trener Vojkan Rajčić.

Iskusni kapiten Miloš Cvetković predvodiće „bele labudove“ sa Timoka i u novoj sezoni, na plovnom putu iznad „crvene linije“:

-Imamo dovoljno vremena da se kvalitetno i temeljno pripremimo za novo prvenstvo u prvoligaškoj konkurenciji. Kao i do sada u ekipi vlada porodična atmosfera, svi smo se uželeli fudbala, pa se nadamo da ćemo biti spremni i orni do premijernog susreta sa Zlatiborom, bivšim članom elitnog društva. U debitanskoj sezoni cilj nam je opstanak u ligi – kaže kapiten Miloš Cvetković.

Ivan Vule Vučković, generalni direktor novog (starog) prvoligaša i sinonima sportskog Zaječara, zaključuje:

-Svi fudbaleri imaju maksimalne uslove za vrhunske pripreme. Osim starosedelaca iz minule sezone, planiramo da do nedelje potpišemo profesionalne ugovore sa još 7 – 8 proverenih i iskusnih igrača, kako bi ojačali sve linije u timu, ali i stvorili zdravu konkurenciju za svako mesto u timu. Pojačali smo i stručni štab, za igrače sa strane obezbedili smo smeštaj i ishranu, pa posle kvalitetnih priprema, očekujem da ostvare i povoljne rezultate na terenu. Dobro je i to što su ublažene mere Kriznog štaba, pa će na utakmicama imati i podršku ljubitelja fudbala, posebno naših vernih navijača „Otrova“. Zajedničkim snagama, uveren sam, izborićemo plasman u gornjem delu tabele, bez razlike što smo novajlije u ligi i što je liga izuzetno jaka – kaže Ivan Vučković.

Čelnici Timoka 1919 u dogovoru sa lokalnom samoupravom učiniće sve što je potrebno, kako bi sinonim sportskog Zaječara uspešno plovio i prvoligaškim vodama, a potom i više od toga.

Na prvoligaškoj pozornici Timokovci su ojačali stručni štab. Šef stručnog štaba je Vojkan Rajčić, dosadašnji trener sa kojim je timok izborio mesto u Prvoj ligi, a koji je dobio dozvolu čelnih ljudi trenerske organizacije FS Srbije da može i dalje kao trener sa „A“ licencom UEFA da predvodi labudove, s tim što su mu napravili prolaz, kao mladom i perspektivnom treneru, da upiše za PROFI licencu. U radu kao treneri pomagaće mu Goran Stanković i Miroslav Trujkić, golmane će i dalje trenirati Ivan Đorđević Borota, a kondicioni trener biće Ivan Nanić. O zdravlju fudbalera brinuće doktor specijalista fizijatrije dr Slaviša Kostić i viši fizioterapeut Zlatko Radomirović.

N. P.

FOTO: NOVICA PETKOVIĆ SKELA

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button