NegotinSportVesti

Bazen u Negotinu PONOVO radi – Za decu kupanje BESPLATNO, SREDOM besplatno za sve

Prema preporukama Štaba za vanredne situacije, nadležnog za teritoriju opštine Negotin, gradski bazen je, posle jednomesečne pauze izazvane pogoršanom epidemiološkom situacijom, počeo danas sa radom.

Štab za vanredne situacije opštine Negotin je na 29. sednici preporučio Javnom komunalnom preduzeću “Badnjevo” Negotin, da od danas omogući građanima korišćenje gradskog bazena u Negotinu, uz preduzimanje svih preporučenih epidemioloških mera, kako od Štaba tako i od strane Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar.

Ove mere su obavezujuće i za zaposlene i za posetioce i podrazumevaju: fizičku distancu u vodi i van nje, pojačanu higijenu ruku i ličnu higijenu, obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima, prolaz kroz dezo- barijere na bazenu, na svim ulazima je obavezno postaviti i dezinfikatore za ruke na bazi alkohola sa pratećim uputstvom, zatim pod suncobranom mogu da se nađu samo dve osobe, osim porodica sa malom decom, a razmak između ležaljki koji zauzimaju jedna ili dve osobe, osim porodica sa malom decom, moraće da iznosi najmanje dva metra.

Štab za vanredne situacije opštine Negotin takođe je zabranio održavanje timskih sportova u vodi ili na obali koji uključuju bliski kontakt.
Barovi i kafići moći će da služe hranu samo zapakovanu u orginalnim pakovanjima, stolovi u baru moraju da budu udaljeni najmanje 1,5 metara, a u barovima i kafićima na bazenima nije dozvoljeno organizovati zabave ili proslave.

Broj korisnika bazena je ograničen u skladu sa fizičkim merama održavanja distance i boravka na otvorenim bazenima.
Mere podrazumevaju i pojačanu higijenu prostora što se odnosi na svakodnevno pranje platoa i gaznih površina, dezinfekciju dohvatnih i sedalnih površina.

Kako bi sve propisane mere bile sprovedene predviđeno je i povećanje broja osoblja na bazenu koje će nadgledati situaciju.
Što se zaposlenih tiče, u slučaju povišene temperature nalaže im se ostanak kod kuće i daje preporuka o odlasku na testiranje.

Kako je objavljeno, Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin pratiće sprovođenje mera epidemiološke zaštite na bazenu preko nadležne inspekcijske službe opštinske uprave opštine Negotin.

Usluge jedinog javnog kupališta u gradu besplatno će moći da koriste deca do 18 godina a svake srede kupanje će biti besplatno za sve. Cena ulaznice je ostala nepromenjena i iznosi 100 dinara a radno vreme bazena je svakoga dana od 10 do 20 časova.

Kao i svake godine o bezbednosti kupača brinuće obučeni spasioci.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button