Ritam gradaVestiZaječar info

Autobuski saobraćaj na području Zaječara normalizovan, osim ka selu Marinovac

U istočnoj Srbiji i danas je snazi crveni meteo alarm. Saobraćaj se odvija otežano, ali je za razliku od jučerašnjeg dana, ovog jutra autobuski saobraćaj na području Zaječara normalizovan.

Autobusi ka zaječarskim selima od jutros saobraćaju bez većih problema, osim ka selu Marinovac, gde je autobus uspeo da stigne samo do Vrbice.

Kako kažu u Preduzeću za puteve,  u noći između srede i četvrtka čišćene su ulice II prioriteta u gradu. Na čišćenju su angažovane tri mašine. Zbog niskih temperatura izvršeno je posipanje soli na kritičnim mestima u gradu, usponi, raskrsnice, kružni tokovi saobraćaja, raskrsnice sa semaforskom signalizacijom, pružni prelazi i prilazi ustanovama od javnog značaja.

Po završetku čišćenja ulica II prioriteta u toku današnjeg dana nastaviće se čišćenje ulica III prioriteta gde spadaju sve asfaltirane ulice u gradu, naglašavaju u Preduzeću za puteve u Zaječar.

Tokom jutra i u toku današnjeg dana po nalogu nadzornog organa Avramović Dragana biće očišćen i put od Vražogrnačkog mosta do Železničkog mosta.

Dva kamiona idu  u obilazak i čišćenje opštinskih-lokalnih puteva. Prvi kamion ide na relaciji: V.Jasikova – M.Jasikova – Glogovica – Salaš – Metriš – Brusnik Ž.stanica – Tabakovac u povratku V.Jasikova – Glogovica – Salaš.

Drugi kamion ide na relaciji: V.Jasikova – Salas – Mertis – Klenovac – Brusnik – Tabakovac i vraća se istom relacijom nazad, kažu u Preduzeću za puteve u Zaječar.

Iz Preduzeća za puteve mole građane za razumevanje  i naglašavaju da ako neka od ulica III prioriteta nije očišćena, za to postoji razlog, jer mašina nije imala mogućnosti da uđe u ulicu.

Kako kažu u ovom preduzeću za šest dana utrošeno  je 50 tona soli, a zaliha ima dovoljno.

U Zaječaru  u 9 sati izmereno je -8 stepeni, na Crnom vrhu -10, dok je na Babinom zubu izmereno -12 stepeni.

Na putevima II prioriteta na kolovozima  ponegde ima snega  do 3cm.  Na kolovozima puteva  II prioriteta snega na kolovozu ima do 5cm. Na putevima III prioriteta snega na kolovozima ima i preko 10cm.

Vidljivost je dobra, smanjena je samo  preko prevoja Čestobrodica na 30-50m.
Prisutni su sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima,a povremeno ima ledenica u tunelima na Đerdapskoj magistrali.

Tokom dana će u većem delu zemlje biti malo i umereno oblačno, suvo vreme, samo ujutro i pre podne na severu će ponegde padati slab sneg.

Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar.

Tokom noći se u severnim krajevima očekuje novo naoblačenje s kišom koja će se ponegde lediti na tlu.

U petak se u Srbiji očekuje naoblačenje s kišom koje će ujutro zahvatiti severne delove zemlje a tokom dana proširiće se i na ostale krajeve. Kiša će se ponegde lediti pri tlu, uglavnom na severu i istoku, a u višim planinskim predelima padaće sneg.

Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar koji će popodne i tokom noći u južnom Banatu i donjem Podunavlju biti olujne jačine.

Uveče i tokom noći uz pad temperature susnežica i sneg se očekuju i u nižim predelima.

U subotu će biti oblačno mestimično sa snegom. U nedelju suvo i hladno, a uveče na jugozapadu novo naoblačenje sa snegom. Narednih dana se očekuje oblačno vreme, mestimično sa snegom.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button