DruštvoSokobanjaSokobanja lepsa strana SrbijeVestiZaječar info

APOTEKA ZAJEČAR OTVARA DVE APOTEKE U SOKOBANJI

APOTEKA ZAJEČAR, OSIM U ZAJEČARU, BOLJEVCU I KNJAŽEVCU, OD SADA I U SOKABANJI

Na juče održanoj sednici Gradskog veća, većinom glasova data je saglasnost na izmene i dopune Statuta Apoteke Zaječar, koji je Upravni odbor te zdravstvene ustanove doneo na sednici održanoj 22. decembra prošle godine. Naime, odlukom Ministarstva zdravlja, Apoteka Zaječar će osim u Zaječaru, Boljevcu i Knjaževcu, od sada svoje farmaceutsko-zdravstvene delatnosti moći da obavlja i u Sokobanji.

“U decembru mesecu prošle godine izmenjen je  plan mreže zdravstvenih ustanova. Odlukom Ministarstva zdravlja i Republičkog parlamenta Apoteka “Zaječar” neće više poslovati samo u tri opštine, već smo dobili i opštinu Sokobanja. Sokobanja u svom sastavu ima samo dve apoteke, jedna je u Domu zdravlja, druga je na njihovom šetalištu i one su do sada pripadale Domu zdravlja. Te apoteke su vodili lekari i one su u jako lošem stanju. Ministartsvo zdravlja i Republika Srbija su te dve apoteke dodelile apoteci Zaječar”, istakla je Dragana Branković Minčić, direktorka Apoteke Zaječar i dodala:

“Smataramo da je to naša šansa jer ćemo izaći iz okvira tri opštine. Sokobanja je turističko mesto kroz koje godišnje prođe oko 100 hiljada turista i mislim da imamo dobre šanse da bar malo poboljšamo naše poslovanje, iako su uslovi za rad u državnom apotekarstvu jako teški”.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close