KulturaVestiZaječar info

„Alisa na putu za Oz“ izvedena na Festivalu „Mali Joakim“ u Leskovcu -Uručenje nagrada nakon završetka takmičarskog dela Festivala

Predstava „Alisa na putu za Oz“ zaječarskog pozorišta „Zoran Radmilović“, u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković, izvedena je sinoć na 15. Festivalu  pozorišnih predstava za decu „Mali Joakim“ u Leskovcu.

Predstava je izvedena u dva termina i oba puta sala je bila popunjena do poslednjeg mesta.

Najmlađa festivalska publika  u Leskovcu dobro se zabavila uz igru, pesmu, pitalice, maske i razne zavrzlame komada, koji je sinergija bajki  „Čarobnjak iz Oza“ i „Alisa u zemlji čuda“, sa porukom da je prijateljstvo moćno i da se uz pomoć prijatelja mogu rešiti mnogi problemi i pobediti strahovi.

O  nagradama će, nakon izvođenja svih sedam predstava u takmičarskoj konkurenciji, odlučivati stručni žiri u sastavu: David Alić, reditelj, Čedomir Štajn, glumac i Snežana Udicki, rediteljka.

Biće dodeljene nagrade: GRAN PRI MALI JOAKIM za najbolju predstavu u celini, NAGRADA MALI JOAKIM za režiju, za scenografiju ili ukupan scenski dizajn predstave,  za kostimografiju, za glumačko ostvarenje, za dramski tekst i za autorsku muziku kao i SPECIJALNA NAGRADA.

Ovogodišnji 15. Festival pozorišnih predstava za decu „Mali Joakim“, u organizaciji Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije, završava se 28. novembra.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button