DruštvoVestiZaječar info

AKTUELNO: Koronavirus u Zaječaru potvrđen još kod dve osobe, nastavlja se vakcinacija bez prethodne prijave

Građani u istočnoj Srbiji, na području koje pokriva Zavod za javno zdravlje „Timok“, i tokom vikenda mogu da se vakcinišu bez zakazivanja.

U zaječarskom Domu zdravlja, prema rasporedu za naredna tri dana, od 19. do 21. juna, vakcinacija će se vršiti Sinofarm vakcinom od 09 do 13 sati i Pfizer vakcinom od 13 do 17 časova.

Do juče je u Zaječaru vakcinu primilo 20.636 osoba, odnosno 45,77 odsto punoletne populacije, dok je 18.730 ljudi (41,54%) revakcinisano.

Kompletan plan vakcinacije u periodu od 19. do 21. juna možete naći na ovom linku


U poslednja 24 sata u Zaječaru su potvrđena dva nova slučaja zaraze od 64 obrađena uzorka. Na bolničkom lečenju je 16 pacijenta, četiri lica nalaze se na kiseoničkoj potpori.


Iz Štaba za vanredne situacije grada Zaječara upućena je još jedna molba, posebno pripadnicima mlađe populacije grada Zaječara, da prime jednu od dve dostupne vakcine u zaječarskom Domu zdravlja, kako bi se dostigao “kolektivni imunitet”.

Takođe, opominju vlasnike prodavnica, ugostiteljskih objekata, zaposlene u javnim ustanovama i preduzećima, kao i druge subjekte koji posluju i pružaju usluge u Zaječaru da su u obavezi da se, i pored popuštanja mera, pridržavaju svih drugih sanitarnih i higijenskih mera propisanih kao preventiva za zaštitu od infekcije virusom covid-19.

Očito je, na svakom koraku, nenošenje maski u zatvorenom prostoru, kao što su prodavnice, lokali brze hrane i pekare, kladionice, tržni centri, benzinske pumpe i slično, te nedostatak obaveznih dezinfekcionih sredstava na bazi aklohola za dezinfekciju ruku. Takođe, uveliko se krši obaveza nošenja maske prilikom odlaska gostiju lokala u toalet u unutrašnjosti lokala, kao i obaveza dezinfekcije ruku prilikom izlaska iz toaleta“, navodi komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i dodaje da su komunalna milicija i inspekcija dobile strogu naredbu gradskog štaba za vanredne situacije, uprkos popuštanju brojnih mera, da prema prekršiocima ovih pravila, koja su ostala na snazi, budu rigorozne i neselektivne.

„Jedino tako možemo očuvati relativno stabilnu epidemiološku situaciju, koja se u poslednja tri dana mimimalno pogoršala“, dodaje se u saopštenju.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button