KulturaVestiZaječar info

38. Festival mladih pesnika „Mladi maj” završava se večeras, nastupom finalista i proglašenjem pobednika Festivala

Treći dan 38. Festivala mladih pesnika “Mladi maj”, počeo je “Radionicom pisanja poezije”, u Pozorišnom muzeju u Zaječaru, na kojoj su učestvovali finalisti i gosti festivala, kao i učenici osnovnih i srednjih škola.

Nakon toga, promovisana je knjiga Danice Karić “Slobodne ptice lete visoko, vizuelna priča o ljubavi”. Reč je o multimedijalnom projektu od sedam pesama u knjizi, koju prati sedam video zapisa a teme su zajedničke, ljubav prema Bogu, prirodi i sebi samom.

Pesnikinje Jelena Žugić i Anđela Đokić, predstavile su se u okviru programa “Stihoterapija”, urednika Marka Đorđevića.

U rubrici “Portret pesnika”, predstavio se Petar Miloradović, a potom je promovisana knjiga “Izmeštenik”, autora Dragana Hamovića.

Na kraju, trećeg pesničkog dana, publici je prezentovana monografija o američkom muzičaru i pesniku, Niku Kejvu. Govorili su Igor Cvijanović i Alen Bešić.

Festival mladih pesnika „Mladi maj”, 38. po redu nastavlja se danas  u Pozorišnom muzeju, „Radionicom pisanja poezije“ na kojoj učestvuju finalisti Festivala, učenici osnovnih i srednjih škola i gosti Festivala.

Za 13.00 sati, zakazana je promocija knjige:”Sećanje na kraj 20. veka, panorama pesnika rođenih 1951-60”. Od 17.00 sati, biće reči o savremenoj ruskoj poeziji, a u 18.00 sati, na programu je predstavljanje časopisa “Letopis Matice srpske”, povodom 200 godina postojanja i promocija izabranih dela Selimira Radulovića.

Od 19:00 sati biće priređena promocija knjige „Let vremenske veštice“,  prošlogodišnje pobednice Festivala mladih pesnika, Ane Ogrizović.

38. Festival mladih pesnika „Mladi maj” završava se večeras u 20.00 sati, nastupom finalista i proglašenjem pobednika Festivala.

I ove godine biće dodeljena  nagrada “Sergije Lajković”, a prvi put biće dodeljena i Specijalna nagrada Festivala za sveobuhvatan doprinos i afirmaciju književnog i umetničkog stvaralaštva mladih.

Organizator je Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelji Grad Zaječar i Ministarstvo kulture i informisanja.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button