DruštvoSlobodno vremeVestiZaječar info

Zlatnik i iskrene čestitke: MATEJ prva beba rođena u Zaječaru u 2023. godini

Novogodišnja noć rezervisana je za poljupce, zagrljaje, lepe želje, dobru muziku i lepo raspoloženje u čemu su uživali brojni Zaječarci koji su Novu 2023. dočekali na gradskom trgu u Zaječaru, a neki su već u prvom danu dobili najlepši poklon.

Novu godinu brojni Zaječarci dočekali su sinoć na gradskom trgu uživajuči u koncertu Alena Ademovića i fenomenalnom vatrometu, a čestitku im je u ponoć uputio i grdonačelnik Zaječara Boško NIčić.

Ničić je u novogodišnjoj noći obišao one koji brinu o bezbednosti građana – pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i carinske službenike na graničnom prelazu Vrška čuka, kao i dežurnu ekipu zaječarskih vatrogasaca-spasioca. On je dežurnim radnicima čestitao Novu godinu, uručio im prigodne poklone i poželeo im mirnu noć.

Ipak, najlepša poseta rukovodstva grada bila je večerašnja poseta porodilištu gde je pre nekoliko sati rođen dečak Matej.

Dečak Matej je prva beba rođena u Zaječaru  u 2023. godini. Matej je došao na svet 1. januara u 17.55, a nekoliko sati kasnije dobio je od gradonačelnika zlatnik na dar.

Beba je rođena prirodnim putem, sve je prošlo u najboljem redu, a teška je 3.700 grama.

„U odnosu na 2021. godinu, kada smo imali 309 porođaja, prošle godine smo imali porast, bilo je 324 porođaja, što nije nešto previše, ali meni je drago što idemo uzlaznom putanjom i nadam se da će se taj trend održati i da ćemo imati još više beba 2023. godine“, rekao je Dr Ivan Čikarić, specijalista ginekologije i akušerstva.

Ovi brojevi ne predstavljaju neko veliko povećanje, ali je značajno da se kreću uzlaznom putanjom, istakao je gradonačelnik Boško Ničić.

„Nadamo se da će Matej povući nogu da ove godine bude bar 10 odsto više beba nego 2022. godine i da ćemo tako nastaviti i u narednim godinama“, dodao je Ničić.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button