KnjaževacKulturaVesti

Završne svečanosti manifestacije „Čarobne police Bibi Slikovčice“ u Knjaževacu

Narodna biblioteka „Njegoš“ iz Knjaževca organizuje završne svečanosti Manifestacije dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“, koja se već sedam godina zaredom odvija u saradnji sa najpoznatijim stvaraocima za decu i mlade. Program se održava pod sloganom „Kad je srce puno“.

Tim povodom danas, 7. novembra, od 19.00 sati, u Društvenom klubu Doma kulture u Knjaževcu, biće organizovana promocija slikovnice „Cici Mu“, Popa D. Đurđava.

U sredu, 9. novembra, u velikoj sali Doma kulture u Knjaževcu, biće organizovan program završnih svečanosti „Čarobnih polica“. Nakon predstavljanja učesnika, biće organizovane izložbe radova Bibinih kreativnih ateljea i likovnog konkursa. Takođe, biće priređena promocija Bibine čarobne knjige, a premijerno će biti prikazan i razigrani film „Glancanje zvezde po Igoru Kolarovu“. Početak programa je u 10 sati.

U devet Bibinih kreativnih ateljea (novinarskom, dramskom, fotografskom, književnom, jutjuberskom, likovnom, muzičkom, ateljeu vizuelne poezije i ateljeu narodne tradicije) ove godine je učestvovalo oko 130 đaka knjaževačkih osnovnih i srednjih škola, kao i učenici nekoliko osnovnih škola iz Niša i Beograda. 

„Čarobne police 2022“ posvećene su piscu za decu Igoru Kolarovu, inicijatoru osnivanja manifestacije.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture i informisanja i Opština Knjaževac. 

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button