VestiZaječar info

Zasedali gradski većnici: Među usvojenim odlukama i druga izmena i dopuna budžeta grada Zaječara

Sednica Gradskog veća grada Zaječara, 49. po redu, kojom je predsedavao predsednik Gradskog veća i gradonačelnik Grada Boško Ničić, održana je danas u sali Skupštine grada.

Gradski većnici su usvojili nacrt Odluke o drugoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2022. godinu, sa izmenom Kadrovskog plana za ovu godinu.

-Potrebno je uvećanje budžeta za 23 miliona 58 hiljada dinara, zbog učešća grada u projektima, Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ -za energetsku sanaciju, kao i za renoviranje i digitalizaciju vrtića „Đurđevak“, rekla je načelnica Odeljenja za finansije Valentina Đuričić.

Takođe, usvojen je i nacrt Odluke o uslovima zaštite, načinu podizanja, održavanja i obnove narušenih javnih zelenih površina kao i nacrt Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za poveravanje komunalne delatnosti proizvodnje toplotne energije na teritoriji grada Zaječara.

Zeleno svetlo je dato i na nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom redu na teritoriji grada Zaječara, na nacrt Odluke o dopuni Odluke o subvencionisanju gradskog i prigradskog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Zaječara, na nacrt Odluke o kanalizaciji, kao i na nacrt Odluke o izmenama Odluke o obrazovanju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara.

Na 49. sednici Gradskog veća usvojen je i nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Statut Matične biblioteke „Svetozar Marković“, nacrt Rešenja o usvajanju izveštaja o radu i poslovanju sa izveštajem o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja Javnog komunalnog preduzeća „Parkiranje, projektovanje i nadzor“ za 2021. godinu, nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o pokriću gubitka po godišnjem izveštaju za prošlu godinu tog javnog preduzeća, nacrt Rešenja o usvajanju izveštaja o poslovanju Javnog komunalnog preduzeća „Higijena Zaječar“ za period od 01.01.2021. do 31.12.2021. godine i korigovanih finansijskih izveštaja tog preduzeća za prošlu godinu, nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli dobiti Javnog komunalnog preduzeća „Higijena Zaječar“ za 2021. godinu i nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na prvu izmenu programa poslovanja tog preduzeća za ovu godinu.

Gradski većnici su usvojili i nacrt Rešenja o usvajanju godišnjeg izveštaja o poslovanju za 2021. godinu Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“, Rešenja o usvajanju godišnjeg finansijskog izveštaja sa mišljenjem ovlašćenog revizora na finansijski izveštaj tog preduzeća za 2021. godinu, kao i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o načinu pokrića gubitka tog javnog preduzeća za 2021. godinu.

Usvojeni su i nacrti rešenja o usvajanju izveštaja o poslovanju Javnog komunalno-stambenog preduzeća „ Zaječar“ za 2021. godinu, Rešenja o usvajanju redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja tog preduzeća za 2021. godinu, Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o načinu pokrića gubitka tog preduzeća za 2021. godinu, Rešenja o davanju saglasnosti tom preduzeću na cenovnik usluga redovnog izvoženja smeća i na cenovnik vanrednih komunalnih usluga sa cenom izvoženja smeća sa teritorija sela u kojima je ustanovljen organizovan sistem izvoženja smeća, Rešenja o davanju saglasnosti tom preduzeću na cenu toplotne energije, nacrt Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, Nacrt Pravilnika o uslovima za podnošenje i rešavanje zahteva krajnjeg kupca za privremeno isključenje sa sistema grejanja, kao i nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na zahtev za umanjenje propisane temperature u grejanom prostoru korisnika za jedan stepen u grejnoj sezoni 2022/2023.godine Javnog komunalno -stambenog preduzeća „Zaječar“.

Zeleno svetlo je dato i na nacrt Odluke o obavljanju delatnosti obezbeđivanja javnog osvetljenja, na nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na prvu izmenu Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje“ za 2022. godinu, na nacrt Rešenja o usvajanju izveštaja o reviziji finansijskih izveštaja za period od 01.01.2021. do 31.12.2021. godine Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju“ Zaječar – u likvidaciji, na nacrt Rešenja o prestanku funkcije i imenovanju direktora Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine -Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, na nacrt Rešenja o imenovanju direktora Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“, kao i na predlog Programa rada Saveta za bezbednost saobraćaja grada Zaječara za 2022. godinu.

Gradski većnici su usvojili i predlog Zaključka o pokretanju postupka pribavljanja gradskog građevinskog zemljišta na kp.br. 5834/61 KO Zaječar, u Zaječaru, u ul. Đure Đakovića, u javnu svojinu grada Zaječara, putem razmene neposrednom pogodbom, kao i predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada Zaječara, putem razmene neposrednom pogodbom.

Na dnevnom redu sednici našao se i predlog Predloga Rešenja o izmeni Rešenja o određivanju javnih parkirališta u gradu Zaječaru, Predlog Rešenja o odobravanju sredstava iz Godišnjeg programa organizacija u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u 2022. godini i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na izmenu programa u segmentu Sportsko-rekreativne manifestacije, Sportsko leto za potrebe održavanja 3×3 turnira u basketu u Zaječaru, koji će Sportski savez Grada Zaječara organizovati u saradnji sa Nacionalnim sportskim savezom.

Na današnjoj sednici usvojena je i naredba o merama smanjenja potrošnje električne i toplotne energije u Gradskoj upravi Grada Zaječara, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad Zaječar, i osnovnim i srednjim školama.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button