VestiZaječar info

Zaječarski „Malci Genijalci“ postigli veoma zapažene rezultate na Međunarodnoj olimpijadi u Beogradu

Osma Međunarodna olimpijada u mentalnoj aritmetici, pod sloganom „Znanje je moć“, koja je održana minulog vikenda u Beogradu, okupila je oko 500 najboljih takmičara iz deset država.

Školu Malac Genijalac Zaječar predstavljali su najmlađi polaznici, predškolci Staša Rančić i Rastko Jovanović, kao i Vukašin Milošević, koji se nadmetao u srednjoj grupi naprednog nivoa.

Staša i Rastko su pokazali odlično znanje, hrabrost i upornost pa su za svoj trud nagrađeni medaljama za učešće na ovoj velikoj olimpijadi.

Malac Genijalac, Vukašin Milošević okitio se srebrnom medaljom osvojivši drugo mesto na pismenom delu takmičenja, a u svoj rodni grad poneo i i pehar.

Kako objašnjavaju u zaječarskoj Školi Malac Genijalac, na takmičenju su se deca uzrasta od 5 do 12 godina takmičila u skladu sa uzrastom i upisnom godinom, u dva nadmetanja: pismenom i usmenom delu, mentalnom računanju.

Na pismenom delu je svaka grupa rešavala 120 zadataka za 12 minuta, dok su se na usmenom delu takmičenja, deca nadmetala u brzom računanju brojeva koji se na video bimu smenjivala velikom brzinom. Najupečatljivija je kategorija dece uzrasta od pet godina koja su sabirala i oduzimala brojeve prve desetice na 350ms. 

„Ovo je naše šesto učešće na međunarodnoj olimpijadi  i četvrti pehar koji dolazi u naš grad. Prve medalje i pehare doneli su nam Luka Rodić i Ana Milanović sa osvojena dva pehara (koja je sada maturant Gimnazije), kao i  Helena Marjanov. Izuzetno mi je drago da smo deo velike porodice škole Malac Genijalac, da već punih sedam godina rastemo i razvijamo se sa decom, pratimo ih u njihovim uspesima“, kaže Jelena Manojlović, učitelj, predavač i vlasnik Škole Malac Genijalac u Zaječaru.

Ona još dodaje:

„Naša misija je uspela i nastavljamo i dalje sa realizacijom naših programa kojim želimo  da iznedrimo što bolju i obrazovaniju decu koja menjaju svet“.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button