DruštvoSlobodno vremeVestiZaječar info

ZAJEČARSKI GIMNAZIJALCI PROSLAVILI MATURU

SLIKA KOJA SLAVI MLADOST I LEPOTU

Matursko veče proslavila je večeras još jedna generacija učenika Gimnazije u Zaječaru.

Tradicionalni defile od platoa između škola „Ljuba Nešić“ i „Desanka Maksimović“, Dositejevom, a zatim i Ulicom Nikole Pašića, privukao je pažnju velikog broja građana, prijatelja, drugova i porodica maturanata.

Vidno raspoloženi, u najpažljivije odabranim haljinama i odelima, zaječarski gimnazijalci, koji su zaokružili jedan period školovanja, odjednom su zablistali, a još jednom se pokazalo da je matursko veče, događaj koji ih uz slavlje pretvara u prave mlade ljude.

Na najvažnije veče ispratili su ih roditelji, bake, deke, koji su se tiskali da uslikaju elegantne maturante. Profesori su delili emocije. Pre samo četiri godine dočekali su nova lica, a danas su to već punoletni mladići i devojke.

Matursko slavlje upriličeno je u hotelu Srbija-TIS, a odmah nakon pozdravnog govora direktora Gimnazije Srđana Stanojevića, devojke su tradicionalno prvi ples odigrale sa svojim očevima, dok su maturanti zaplesali sa svojim majkama. Nakon toga roditelji su napustili salu, a gimnazijalci se, slaveći maturu, na najbolji način oprostili od svojih drugara iz klupe.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button