KulturaVestiZaječar info

Zaječarska biblioteka obeležava deset godina Čitalačke povelje

S ciljem da deca steknu čitalačke navike i da im biblioteka bude deo njihovog dana i rutine, ova godina je jubilarna i posebna, jer se obeležava deset godina Čitalačke povelje.

Kako kažu u Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Zaječaru, izabrana je literatura koja će najmlađim čitaocima biti zanimljiva, praćene su novine u izdavaštvu i nabavljene su knjige koje su namenjene današnjim generacijama, ali uključivali u spisak literature i po nekog klasika.

Ove godine su, malo izmenjene propozicije i trajanje.

Prijavljivanje za Čitalačku povelju počeće 25. aprila na Dečjem odeljenju zaječarske biblioteke, a spisak literature biće poslat školama, postavljen će biti i na fejsbuku i veb-sajtu biblioteke.

Na spisku je ponuđena literatura koju će deca birati po svojoj želji.

„Obavezna su tri dela koja će biti obrana na način, na koji vi odaberete – može biti kao prikaz pročitane priče, romana ili pesme, možete odabrati neki događaj ili lik iz priče ili romana i obrazložiti zašto vam se baš to dopalo, možete i prepričati pročitano, a ako želite, i da ilustrujete, i da sve to imate pripremljeno u svesci (vaš čitalački dnevnik), koju ćete poneti sa sobom kad budete došli na takmičenje“, poručuju iz zaječarske biblioteke.

Kako dodaju, biće obavljen razgovor sa svakim učesnikom o onome što je pročitao i zapisao, i ako budu ispunjeni svi kriterijumi, biće uručena odmah Čitalačka povelja sa značkom, dizajnirana ovog puta malo drugačije, a sve u ime obeležavanja ovog jubileja – desetogodišnjice Čitalačke povelje.

„Radujemo se druženju i vremenu kada ćemo se baviti književnim junacima i pričama koje ste vi izabrali“, poručuju iz zaječarske biblioteke.

Takmičenje će biti održano 10. maja, u prostorijama Dečjeg odeljenja, od 15:00 časova za prvi razred, 16:30 za drugi razred, 17:30 za treći, 18:30 za četvrti i više razrede.

Kako kažu u biblioteci, nije potreban nikakav pribor za pisanje, jer će ove godine biti usmeno ispitivanje.

Sve dodatne informacije prilikom prijavljivanja za Čitalačku povelju, mogu se dobiti pozivom na broj 019/3150102 (Dečje odeljenje zaječarske biblioteke).

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button