VestiZaječar info

VAŽNO UPOZORENJE: Moguće vremenske nepogode, “urbane poplave” i odroni, pripremite se i zaštitite

Gradski štab za vanredne situacije u Zaječaru upozorio je danas građane, da se u utorak popodne i prekosutra, 20. maja, u toku čitavog dana, očekuju velike vremenske nepogode sa ekstremnom količinom padavina, olujnim vetrom i grmljavinom.

Posle upozorenja koje je objavio Republički hidrometeorološki zavod za naredna dva dana kada će doći do veće količine padavina i narandžastog meteoalarma, Štab za vanredne situacije Zaječara izdao je upozorenje građanima koji treba da reaguju u situacijama kada dođe do elementarnih nepogoda, navodi Zaječar.info.

Kako se navodi, na području Zaječara ove vremenske nepogode u utorak i sredu, mogu da izazovu tzv. “urbane poplave”, odrone i slično.

Sutra, 19. maja, u popodnevnim časovima i prekosutra, 20. maja, u toku čitavog dana, očekuju se velike vremenske nepogode sa ekstremnom količinom padavina od 40> l/m2, olujnim vetrom i grmljavinom.

Upozoravaju se građani, posebno oni koji nisu osigurali domaćinstva od mogućih šteta, da preduzmu sve preventivne mere zaštite istih, navodi se u obaveštenju Štaba za vanredne situacije.

“Nalaže se nadležnim komunalnim službama kao i svim ostalim subjektima, koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama, da u navedenom periodu pripreme sve službe (uz 24 h dežurstvo), i raspoloživu tehniku, radi angažovanja u slučaju potrebe”, navodi Štab za vanredne situacije.

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod najavio je grad sa jakim ili olujnim vetrom i velikom količinom padavina, od 20 do 40 mm, a lokalno i više za 24 sata, za utorak i sredu. Usled pojave ovih vremenskih nepogoda, RHMZ je izdao i upozorenje sa žutim i narandžastim meteoalarmom.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close