DruštvoZaječar info

Danas i sutra upis učenika u srednje škole preko interneta

Danas i sutra roditelji će moći da upišu svoju decu u srednju školu preko portala e-Uprava.

Preduslov za elektronski upis u srednju školu jeste da roditelj ili staratelj ima nalog na portalu e-Uprava. Preko naloga se popunjava prijava za upis. Rok za njeno popunjavanje je do sutra u 15.00 časova, prenosi “RTS”.

Nije potrebno da učenici i roditelji dolaze u školu niti da prilažu bilo kakva dokumenta.

“Eventualno, ukoliko se u školi utvrdi da je neki podatak potrebno proveriti, naknadno se može dostaviti određeni dokument, o čemu će roditelji takođe biti obavešteni”, piše na portalu e-Uprava.

Kada škole dobiju prijavu koju je roditelj popunio na portalu e-Uprave, one po službenoj dužnosti nabavljaju podatke o učeniku iz matične knjige rođenih, iz evidencije prebivališta i informaciju iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu, kao i podatke o prethodno završenom obrazovanju, na osnovu čega je učenik i bio raspoređen u tu srednju školu.

U slučaju bilo kakvih nedoumica roditelji mogu da pozovu kol-centar Ministarstva prosvete na broju telefona 011/7350 557.

Usluga elektronskog upisa u srednju školu biće dostupna i u drugom upisnom krugu u ponedeljak 13. jula od 7 do 15 časova.

Učenici se mogu upisati i na tradicionalan način – dolaskom u određenu srednju školu. Mada se zbog epidemiološke situacije preporučuje elektronski upis, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close