VestiZaječar info

Učenici i nastavnici zaječarske Tehničke škole na Hakatonu u Poljskoj

Iz Tehničke škole u Zaječaru stiže lepa vest o uspehu tima te škole, na nedavno održanom Hakatonu u Rzeszowu, u Poljskoj.

Naime, u okviru projekta STEAMDIVE – Diversity in STEAM, dva nastavnika i pet učenika su se od 12. do 15. marta pridružili međunarodnom takmičenju.

Tim učenika Tehničke škole imao je ključnu ulogu u testiranju softvera MTC – Mathematics to Cubism, inovativnog alata koji povezuje matematiku i kubizam na nov način. Njihov rad i angažovanje na projektu su bili pohvaljeni od strane svih partnera.

Učenica Tehničke škole, Milja Canković osvojila je jednu od tri ravnopravne nagrade na Hakatonu.

Učenici su učestvovali u diskusiji u cilju povratnih informacija radi unpređenja aplikacije MTC koja je još uvek u probnoj verziji (link ka aplikacij).

Ovaj uspeh potvrđuje predanost Tehničke škole Zaječar promovisanju inovacija, raznolikosti i izvrsnosti u obrazovanju, te se raduje budućim uspesima svojih učenika na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Domaćin ovog događaja bila je kompanija Danmar Computers.

STEAMDIVE projekat traje 30 meseci i trenutno se nalazi na sredini. Naredni koraci u projektu uključuju organizaciju radionica iz fizike i optike za učesnike projekta, kao i primenu/pilotiranje novog nastavnog kurikuluma koji promoviše različitost kroz korišćenje STEAM alata.

Više informacija o projektu na linku.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button