DruštvoVestiZaječar info

U Zaječaru još četiri osobe zaražene koronavirusom

U Zaječaru su do poslednjeg preseka potvrđena još četiri novoobolela od kovida 19, dok je zbog posledica infekcije korona virusom u zaječarskoj bolnici hospitalizovano 10 osoba. Na kiseoničkoj potpori je pet pacijenata.

Među novoinficiranima, starosti od 48 do 73 godine, jedna osoba je ženskog, a tri su muškog pola.

Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 5.343 građana Zaječara, od kojih 5.291 osoba više nema znakove infekcije na testiranju.

Do juče su u Zaječaru vakcinu primile 20.652 osobe, odnosno 45,8 odsto punoletne populacije, dok je 18.959 ljudi (42%) revakcinisano.

U zaječarskom Domu zdravlja, prema rasporedu do 21. juna, vakcinacija će se vršiti Sinofarm vakcinom od 09 do 13 sati i Pfizer vakcinom od 13 do 17 časova.

Iz Štaba za vanredne situacije grada Zaječara upućena je još jedna molba, posebno pripadnicima mlađe populacije grada Zaječara, da prime jednu od dve dostupne vakcine u zaječarskom Domu zdravlja, kako bi se dostigao “kolektivni imunitet”.

Takođe, opominju vlasnike prodavnica, ugostiteljskih objekata, zaposlene u javnim ustanovama i preduzećima, kao i druge subjekte koji posluju i pružaju usluge u Zaječaru da su u obavezi da se, i pored popuštanja mera, pridržavaju svih drugih sanitarnih i higijenskih mera propisanih kao preventiva za zaštitu od infekcije virusom covid-19.

Očito je, na svakom koraku, nenošenje maski u zatvorenom prostoru, kao što su prodavnice, lokali brze hrane i pekare, kladionice, tržni centri, benzinske pumpe i slično, te nedostatak obaveznih dezinfekcionih sredstava na bazi aklohola za dezinfekciju ruku. Takođe, uveliko se krši obaveza nošenja maske prilikom odlaska gostiju lokala u toalet u unutrašnjosti lokala, kao i obaveza dezinfekcije ruku prilikom izlaska iz toaleta“, navodi komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i dodaje da su komunalna milicija i inspekcija dobile strogu naredbu gradskog štaba za vanredne situacije, uprkos popuštanju brojnih mera, da prema prekršiocima ovih pravila, koja su ostala na snazi, budu rigorozne i neselektivne.

„Jedino tako možemo očuvati relativno stabilnu epidemiološku situaciju, koja se u poslednja tri dana mimimalno pogoršala“, dodaje se u saopštenju.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button