VestiZaječar info

U POSLEDNJE TRI GODINE U ZAJEČARU POSAĐENO OKO HILJADU SADNICA DRVEĆA -Breze i platani krasiće i naselje “Podliv”

Juče su radnici JKP ,,Timok održavanje”, na zadovoljstvo svih građana u naselju ,,Podliv”, u Vojničkoj ulici posadili oko 50 sadnica breze i platana. Do kraja ove godine, prema rečima nadležnih, Zaječar će biti bogatiji za 400 drvorednih sadnica. Prema rečima nadležnih, novi drvoredi će krasiti naselja „Plaža“, „Vlačić“, „Kraljevica“, „Ključ“ i ,,Podliv”, zatim prostor kod Doma kulture u Kotlujevcu, „Kopaoničkog mosta“ i „Ostrva“, kao i sam centar grada. Nove sadnice će biti posađene i u ulici 7. septembra, kao i u Đure Salaja, 29. novembra, Vojničkoj, ulici Ljube Nešića, Nikole Pašića, Generala Gambete, Timočke bune, Jakšićevoj ulici, Sokobanjskoj, Narodne Republike i Zorana Radmilovića. Nakon završetka radova na rekonstrukciji trotoara u ulici Cara Dušana, biće posađeno 100 sadnica crvenog javora.

-Nastavljamo sa sadnjom  i u ostalim delovima grada dok god nam to vreme bude dozvolilo. Posadićemo ih u 20-ak ulica. Kako smo krenuli sa ovom akcijom sadnje drvoreda postoji inicijativa mnogih meštana grada iz različitih naselja da i u njihovom kraju posadimo stabla tako da ćemo maksimalni broj stabala koje smo predvideli javnom nabavkom posaditi do kraja ove godine. Pre par dana smo završili i sadnju novog drvoreda u ulici Cara Dušana, što je primer kako ćemo raditi i naredne godine i kako ćemo formirati drvorede u ulicama gde ih iz nekih razloga nije bilo, jer nisu zasađene sadnice kada se radila rekonstrukcija tih ulica, rekao je Vice Lalić, direktor JKP ,,Timok održavanje” Zaječar.

Lalić je dodao da će početkom 2020. godine, biće raspisan tender za nabavku novih sadnica za ulice Mije Stanimirovića, Kotorske i Pavla Ilića Veljka. Iduće godine, tačnije za mesec i po do dva, u ove tri ulice biće posađeno još oko 200 sadnica.

“Odmah početkom naredne godine, ukoliko to vremenski uslovi budu dozvolili, posadiće se novi drvoredi u ulici Pavla Ilića Veljka, gde je rekonstrukcija trotoara i ulice u toku. Nakon završetka rekonstrukcije posadićemo i nove drvorede. Takođe će se raditi i adaptacija trotoara u ulici Mije Stanimirovića i Kotorske gde ćemo zasaditi sadnice koje tamo sada ne postoje. Kažu građani da mogu sadnice da se posade i u Prizrenskoj ulici. Proverićemo i ukoliko bude moglo, zbog instalacija, i ova ulica će dobiti nove drvorede”, istakao je Lalić.

Po njegovim rečima reakcije građana su odlične.

-Uglavnom svi podržavaju ovu akciju. Kritikovali su nas zbog seče pojedinih stabala, ali to što je posečeno nije bilo dobro. Pretprošle, prošle i ove godine posadili smo blizu hiljadu sadnica. Nešto od njih je polomljeno, ali je to samo par komada.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button