KnjaževacVesti

U toku izgradnja sportskih terena u Knjaževcu

U toku su radovi na izgradnji sportskih terena na stadionu u Knjaževcu kako bi se dodatno unapredili uslovi za sportsko-rekreativne aktivnosti za decu, mlade i članove sportskih klubova. Radovi se realizuju uz podršku Evropske unije preko programa EU PRO Plus, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije.

Uz EU podršku od skoro 170.000 evra biće izgrađeni kombinovani tereni i to  dva rukometna terena i četiri košarkaška terena sa asfaltnom podlogom a biće  nabavljena i prateća oprema.  Tereni će biti obeleženi po međunarodnim propisima što će obezbediti mogućnost održavanja međunarodnih utakmica, dok će sa izgradnjom tribina za posetioce i uvođenjem rasvete sa LED reflektorima mečevi moći da se održavaju i u toku večernjih časova.

„Opština Knjaževac je prvo 2019. godine uz donatorsku podršku renovirala stadion izgrađen šezdesetih godina 20. veka, a sada ćemo zahvaljujući sredstvima EU da stvorimo kompletne uslove za bavljenje sportom i rekreaciju za sve naše sugrađane”, rekao je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Rok za završetak radova koje izvodi firma Strabag doo iz Beograda, izabrana u postupku javne nabavke koja je sprovela opština Knjaževac, je 90 dana.

Projekat u Knjaževcu je jedan od 33 projekta lokalne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO Plus programa sa više od 5,5 miliona evra kako bi se unapredio kvalitet života ljudi kroz obnovu i rekonstrukciju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, sportskih i objekata kulture, kao i unapređenje komunalnih usluga i zgrada javne administracije.

Aktivnosti EU PRO Plus programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa 40 miliona evra. Program, čiju realizaciju vodi Ministarstvo za evropske integracije, ima za cilj da doprinese poboljšanom upravljanju teritorijalnim razvojem, ekonomskom rastu i unapređenju socijalne infrastrukture i kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi UNOPS.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button