DruštvoVestiZaječar info

U susret Međunarodnom danu starijih osoba

Foto: pixabay

Povodom Međunarodnog dana starijih koji se svake godine obeležava prvog oktobra, predsednik Udruženja penzionera grada Zaječara Ranko Tošić uputio je čestitku svim penzionerima i starijim osobama u ime Udruženja i u svoje lično ime.

Predsednik Udruženja penzionera grada Zaječara Ranko Tošić

“I u ovim teškim vremenima, u vreme pandemije korona virusom, treba slaviti život i u odmaklim godinama na životnom putu kao što smo to činili kada smo bili mladi i u usponu snage”, navodi Ranko Tošić i dodaje:

“Život je dar koji smo dobili rođenjem i treba na tome biti zahvalan, ceniti ga i radovati se svakom danu”.

Međunarodni dan starijih osoba se u svetu i kod nas obeležava 1. oktobra, u skladu sa Rezolucijom 45/106 koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 14. decembra 1990. godine, sa ciljem da se naglasi važnost prilagođavanja životnog okruženja potrebama i sposobnostima stanovnika trećeg doba. Nakon ove inicijative, Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1991. godine, u skladu sa rezolucijom 46/91, usvojila principe Ujedinjenih nacija koji se odnose na starije osobe. Na Svetskoj skupštini o starenju 2002. godine usvojen je Madridski međunarodni akcioni plan za starenje kako bi se odgovorilo na mogućnosti i izazove starenja stanovništva u 21. veku i promovisao razvoj društva za sve generacije.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button