KnjaževacSportVesti

U Knjaževcu SPORT ZA SVE

Besplatno bavljenje sportom za decu iz višečlanih porodica

Sport nikako ne sme da bude privilegija bogatih i talentovanih, smatraju u Knjaževcu i zato ova opština pokreće kampanju da se deca iz višečlanih porodica bave sportom besplatno. Ovu inicijativu prihvatili su svi sportski klubovi u gradu.

Zamenik predsednika opštine Knjaževac Branislav Josifović kaže da je cilj lokalne samouprave da se svoj deci koja imaju želju da se bave sportom to i omogući, te da nikako ne smeju biti uskraćena iz materjalnih razloga.

Josifović navodi da je ovu inicijativu pokrenula Opština, kao jedan od načina davanja podrške višečlanim porodicama.

”Nastavljamo svoju aktivnu polulacionu politiku. Ovog puta tema je sport. Na Skupštini Sportskog saveza doneli smo odluku, zajedno sa svim klubovima, da sva deca iz višečlanih porodica sa troje, četvoro, petoro dece, mogu potpuno besplatno da treniraju u svim klubovima. Mehanizam prijave dogovorićemo sa Sportskim savezom. Ne želimo da bilo koje dete uskratimo za sport, ili da dovodimo roditelje u situaciju da moraju da biraju koje će dete poslati na sport. Želimo da omogućimo da svako dete koje to hoće, može da se bavi sportom kojim god želi”, rekao je Josifović.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button