VestiZaječar info

U 03.03 STIGLA JESEN, TOPLIJE DO KRAJA MESECA

Foto: pixabay

U tri sata i tri minuta na severnoj polulopti počela je jesen. Prema izveštaju RHMZ, iza nas je treće najtoplije leto u Srbiji od 1951. godine, a meteorolozi za naredne dane najavlju toplije vreme ali samo u prvoj nedelji oktobra.

U Zaječaru danas sveže, ali sunčano. Najniža temperatura izmerena jutros u gradu pod Kraljevicom iznosila je 4 stepena, dok će najviša dnevna biti oko 18 stepeni. Prvog dana vikenda, u subotu, biće sunčano i malo toplije, najviša dnevna temperatura do 20 stepeni C.

Pomoćnik direktora RHMZ Goran Mihajlović rekao je u Jutarnjem programu RTS da se tokom vikenda i početkom naredne sedmice očekuju maksimalne temperature između 20 i 25 stepeni, uz košavu, odnosno pojačan južni i jugoistočni vetar.

„Do kraja meseca bi se zadržao ovaj trend nešto toplijeg vremena u odnosu na prethodnu sedmicu i ovo zahlađenje koje smo imali u prethodnim danima“, dodaje meteorolog.

On je napomenuo da je miholjsko leto u Srbiji „pod znakom pitanja“.

„Topli period bi bio ipak ovaj prvi deo oktobra, odnosno prvih sedam dana, tako da sam period oko Miholjdana, koji je 12. oktobra, ne možemo reći da ćemo imati miholjsko leto u onom pravom obimu kakvom smo očekivali ili kako smo navikli“, kaže Mihajlović.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button